CLUB FOOT


Ibland tar jag på mig min paljettklänning och mina chokladliknande skor och går ut och dansar.

FREDAGSNÖJEN

 

I fredags utnyttjade vi det fina vädret och åkte och grillade vid Saltholmen. Jag fotade det hela lika så gjorde Rebecca

Grilla sockerbit

Grilla lax

Visslingsleken, vilken låt visslar vi. Det vissladet Oasis Wonderwall tyvärr var det ingen som kunde liste ut detta.

Lina och Angelica gjorde ett tappert försök att vissla men precis som jag hade de vissa svårigheter med att få fram ljud från läpparna.

 


VISIT TO VIENNA

Efter en veckas vistelse i Amsterdam tåg vi nattåget genom Tyskland och vidare till Wien. Wien visade sig vara en strak kontrast till Amsterdam. Att vi dessutom anlände på påskdagen gjorde att Wiens gator var spöklikt tomma och så gott som alla butiker och restauranger var stängda. Wien är en mycket pampig stad fylld av barock och jugendarkitektur, alla överväldigande vackra hus med alla sina utsmyckningar och detaljer fick mig att sakta ner på tempot och höja blicken för att kunna ta in intrycken av alla de stora byggnaderna. Annars så bjöd Wien på ett ytterst liberalt kollektivtrafiksystem som i stort sett gick ut på att man bara gick på spårvagnen eller tunnelbanan, inga spärrar, billjettkontrollanter eller liknande, men eftersom vi var laglydiga turister köpte vi givetvis kollektivtrafikkort. I Wien verkar det som att invånarna tror gott om alla vilket givetvis är en mycket trevlig upplevelse, förutom den öppenhjärtade kollektivtrafiken fanns det även dagstidningar i små påsar uppsatta under utvalda gatlyktor, man tog sin tidning och lämnade en euro i en liten låda som satt fast på stolpen och sen var det bra med det.


Vi hade oroat oss lite för vad vi skulle äta i Wien då guideboken påstod att Wien enbart erbjöd många köttiga nationalrätter och att deras matutbud var tämligen inhemskt. Detta var dock inte helt sant då Wien erbjöd, pizza, falafel och kebab i så gott som vart gathörn. Något annat de hade gott om var bakverk, stan fullkomligt svämmar över av konditorier och caféer, man bör även nämna att varje tunnelbanestation inhyser ett bageri samt pizza, kebab, falafel ställe. 

 

Här följer lite bilder från vistelsen i Wien, vill man se ännu fler bilder så klickar man här

Åka tåg

 

Hästar och hus.

 

Vi besökte Freuds mottagning, soffan i väntrummet är kvar sen den gammla goda tiden då Freud tog emot sina patienter.

Kollade in lite kronjuveler. 

 

Utsikt

 

 

Vi hittade en vingårs som erbjöd provsmakning på deras viner på väg ner från utkiksplatsen.

Fint väder, fint hus.

Tivoli

 

<3


AMSTERDAM

Amsterdam är en ganska märklig stad, mångkulturen går hand i hand med finkulturen, prostitution och marijuanarökning. Kombinationen av livsstilar som föds med ovan nämnda fenomen möts därefter i en stads som påminner lite om en dockstad eller sagovärld med alla sina söta hus och lummiga kanaler.  Mångkulturen märks framför allt på maten i staden, vi hade läst om det Holländska fenomenet Bitterballen som skulle vara en av Hollands nationalrätter där man finfördelar kött och grönsaker till en massa som man sedan friterar till långa korvar eller bollar. Det visade sig dock vara bra mycket svårare att få tag på Bitterballen än på Thailändsk mat eller grekiskt. En gata hade speciellt riktat in sig på mat och på bara under ett femtiotal meter möttes man av så väl grekiska, thailändska, japanska, italienska, indiska och indonesiska restauranger. Då Amsterdam både erbjuder på konsthistoriens mästare i form av Van Gogh och Rembrant i samband med nästan laglig rökning av hasch och marijuana blir även turisterna i staden av en salig blandning, allt från avdankade hippies till barnfamiljer och pensionärer.

 

Nöjeutbudet i Amsterdam är stort oavsett om det gäller bio, konserter, nattklubbar eller stråkkonserter. Nöjeslivet i ordinär bemärkelse går hand i hand med Amsterdams mer avklädda former av nöjen i red light district möts vi av prostituerade som visar upp sig i bordellerna fönster. Gatorna i red light district är inte speciellt många men under en kort promenad där hinner jag se ett tjugotal sexshoppar, tio porrfilmsbiografer och alldeles för många uttråkade prostituerade som byter mellan olika utstuderade poser i sina skyltfönster. Det som fascinerar mig med Amsterdam är hur allt detta kan existera i harmoni. Hur denna organiserade anarki lever och frodas och på något sätt lyckas skapa en helhet som är en riktigt trevlig stad.

 

Här följer lite bilder från Amsterdam. Vill man se alla bilder från mitt Amsterdam besök klickar man här och här.


Namnet säger allt.

 

Husbåt

Bitterballen vs Thaimat

 

 

Marknad

 

Tulpanfält lite utanför Amsterdam


BORTREST

Nu tar jag flyget mot Amsterdam för att spendera en vecka där  innan tåget bär av till Wien och några dagras vistelese där. Ses igen efter den 16/4. Ta hand om er så länge!

STRÖMMINGSFREDAG

I fredags skulle det lagas billig och nyttig mat. Med andra ord fixade Bias fram strömming och potatis och vi inledde tillagningen av ströbrödspanerad strömming och potatismos. Kändes tämligen som en ursvenk rätt. Dessvärre hade jag lite svårt att äta alla små ben som strömmingen bjöd på och det hela slutade med en promenad till ICA där jag inhandlade en färdig rätt som jag tillredde i micron för att sedan avnjuta.