TILLBAKABLICKAR

Nu närmar vi oss årets slut med stora steg och det har blivit dags att se tillbaka på året som gott för att vad som uträttades och inte uträttades. Med andra ord är det dags för den generaliserade sammanfattningen där man får lyfta fram sina favorit moments av året.

Så var mitt år 2008:

Januari

Jag och Martin var och kollade på Justice på Trädgårn det riktigt bra.




I Januari var jag nästan dödssjuk och hostade hela tiden. Det var utekvällar och en avskedsfest för Simon i Borås. När jag inte jobbade på förskola, skola eller var ute och snurrade så lagade Olle grymma pannkakor till mig.

Februari



Jag, Emilia och Marléne bagev oss till Stockholm för att våldgästa Elsas lägenhet och se The Cure.


Grå vinterdag i Stockholm


Efter Stockholm lämnade jag och Emilia landet och tog flyget till Ryssland och Moskva. I Moskva var det ganska så kallt och alla hade pälsmössa. Ingen kunde engelska vi höll på att bli utkastade från vårt hotell då de inte förstod att vi hade betalat rummet i förväg men annars var Moskva en fantastisk vacker stad.


Efter några dagars vistelse i Moskva steg vi på transsibiriska järnvägen och åkte tåg i sex dygn.


Stopp från tåget i Mongoliet, Ulan Bator där vi stannade ett par dagar. Det var ca 20 minusgrader utomhus och jag såg ut som en sumobrottare när vi besökte en nationalpark i Mongoliet och red på små mongoliska hästar.

Mars



I Mars anlände jag och Emilia till KIna. Där hann jag klättra på Kinesiska muren, se den förbjudna staden, sommarpalatsen, stifta bekentskap med kineser, äta peking anka och lite till.




Längre fram i Mars lämnade jag och Emilia kylan bakom oss till fördel för värmen i Thailand. Där bodde vi i hyddor eftersom vi var för snåla för att bo i rum med ac och riktiga väggar.


Mars bjöd på sol, bad, snorkling, god mat, strandfester m.m.

April


Jag framför Petronas twin towers.
När jag och Emilia hade tröttnat på sol och bad begav vi oss till Kulala Lumpur i Malysia. Där tillbringade vi vår första natt med att sova på ett bord i en reception på ett hostell efetrsom det inte fanns några lediga rum när vi anlände kl tre på natten.


Kula Lumpur by night, jag gillade verkligen den staden. Organiserat, bra kollektiv trafik, utmärkt shopping och trevliga människor. Efter Kuala Lumpur blev det mer sol och bad i Thailand före dess att resan avslutades med shopping i bangkok och sedan flyget hem till Sverige igen.


I slutet av April började jag åter igen att arbeta på Liseberg där jag sedan kom att tillbringa större delen av min tid från april till Oktober.

Maj

I maj hälsade jag på Rebecca och Sara som befann sig i Berlin.


Berlins utbud av snygga vintageklänningar var outstanding.

Juni
Juni var en ganska lugn månad för min del. Det var ganska trevligt väder om jag minns rätt jag och Olle var i mina föräldrars sommarstuga, jag var nere i åsa i Rebeccas mammas hus där vi hade en matorige i två dar där vi lagade massa god mat, drack vin och spelade sällskapsspel. Jag var även på midsommar maskerad med mina kollegor.


Olle grillar


Saffranspasta med grönsaker en av många rätter vi åt under vistelsen i Åsa.


Midsommarmaskerad, jag var katt

Juli
När jag var ledig från Lisberg så åkte jag ut till Saltholmen för att bada, vid två tillfällen lyckades även jag och Olle tajma in vår ledighet och åkte ner till Varberg.


Jag vid havet i Varberg


Under år 2008 hann jag och Olle bli tillsammans för andra gången efter ett nästa års långt uppbrott vi hann även att göra slut, bli tillsammans igen för att sedan göra slut vilket är ett slut som troligtvis kommer att bestå. Men i julimånad var vi kärleksfulla som få!

Augusti

I augusti var det dags för Way out west


Jag såg The Flaming lips, Broder Daniel, Fleet foxes, Okkervile river och massa andra bra band.


Liseberg stod för ett antal fester bland annat en med temat "ursäkta jag har kommit fel, jag var på väg till...". Bilden är från den kvällen.

September
I september började jag läsa en grundkurs i genusvetenskap vid göteborgs universitet detta har jag dock inga bilder på eftersom det nog är ganska trist att kolla på bilder av kursböcker. Min septembermånad bestod av skola och jobb. På helgen kombinerade jag jobb med utgång. Klubbhösten kom igång och bjöd på besök på Svanen, Skoldisco, Populär, Ny klubb mfl.


Jag på Svanens dansgolv.


Håkan Hellström spelade på Liseberg.

Oktober
Oktober bestod av ungefär samma saker som september månad. Dock mindre jobb.


Nästa hela Goa grejer /maxximums gänget hemma i mitt kök. Det var grymt roligt att jobba mer er!


Här har vi precis dragit igen dörrarna för sommarsäsongen 2008.


Finalfest på Liseberg här ser vi så gott som hela shoppingavdelingen.


I Oktober var jag även med på en härlig ridtur på Nordsvenskar.

November
I November återvände jag åter igen till Liseberg den här gången för julsäsongen. Skolan fortsatte och jag lyckdes dra hem mitt första vg från universitetet, hoppas på fler!


Tillbaka på Liseberg den här gången på Tomteboa.


Under hösten bytte jag även hårfärg och blev rödhårig. Bilden är på mig och Martin från en förfest före Svanen och precis som under hösten 2007 blev det ett antal besök på Svanen även denna höst.

December
December månad tillbringades med fem miljoner juleljus på Liseberg samt i skolan. Vad som mer hände i December månad hittar ni i blogginläggen här nedan då jag hänvisar till dem annars kommer jag bara att upprepa mig.


Det mina vänner var mitt år 2008 ett riktigt bra år!



JULDAGEN


Här följer lite bilder från min JUldag som tillbringades i Kålltorp i mycket gott sällskap.

Kålltorskollektivet hade satsat på en gran men tema rosa.


Agnes var där.


Max och Angelica var där.


Emmy var där samt många fler.


Syskonen Lundberg langade peppen på spårvagnen. Dessvärre försvann vår pepp då vi kom till Jazzhuset och möttes av världens längsta kö. Efter en timmes köande förbannade vi juldagen och gav upp. Om jag går ut på nästa års juldag ska jag hänga på låset så att man slipper köa. Vi var till och med ute i så god tid som kl 23 men det hjälpte tydligen inte. Nå väl, bättre lycka nästa gång som man säger.

MER JUL

Efter att ja jobbat på Jul på Liseberg sen den 14 November var jag något trött på julstämning när Julafton kom. Jag inspekterade de tomtar som fanns hemma hos mamma och pappa och började värdesätta dem, "ja mend en här hade vi lätt kunnat sälja för 89 kr!"  kände att det var dags att koppla bort jobbet före dess att jag ska packa ner alla tomtar vi inte sålde så jag tog mig lite glögg och försökte förtränga tomtarna. Annars var det en mycket stillsam julafton i år, bara jag, mamma och pappa. Vi tog en runda över till Majorna där jag fick agera tomte för min systerdotter. Jag försökte förställa rösten och prata om mina renar som stod på parkeringen vet dock inte riktigt om hon gick på det hela eller ej. Annars fick jag trevliga julklappar i år så som pengar, biljett till Morrissey, köksknivar, kakfat, lakan, en väska och lite annat smått och gott. Känner att det är galet mycket vuxenpoäng på mina julklappar i år! Jag önskade mig självmant köksknivar i julklapp efter att ha insett att mina tre knivar från IKEA för 15 kr inte ens klarade av att skära bröd.

Här följer lite bilder från årets julfirande:


Årets gran.


Regnit och grått var det ute denna uulafton, i bakgrunden snyggar man Tuves snygag parkering.


Jag hittade den underbara barnbok att titta i.


"Han är dansmusik från London".  Fina bilder hade den också.


Mamma och jag.


Mina päron.


Jag före det att jag gick med på att vara tomte.


God jul på er!

Ny Klubb, Ny Fest, Ny Musik & en Ny Lucia

I lördags var det Lucia jag hade en ledig kväll från den upplysta Julparken och kunde därför av njuta några Coronaöl i godan ro före det att jag och Angelica begav oss för att möta upp våra hårt slitande arbetstagerskor Rebecca och Emilia. Vi begav oss mot en tillställning som hade följande festliga namn Ny klubb, Ny fest, Ny musik och en Ny Lucia. Evenemanget höll vad som utlovades vilket innebar att mina fötter värkte efter all dans då jag lämnade tillställningen vid tre tiden. Dessutom spelade bandet Eyeballin Torpedoes som som drog upp sin kontrabas på scen och körde igång, ganska svängigt om jag får säga det själv mer av dem hör man här,

 

Angelica och jag

 

Favoritkläningen och favoritskorna även om fötterna smärtar lite i dem efter en utekväll,

 

Massor utav folk och massor utav dans, härligt!




2008

Året börjar lida mot sitt slut vilket givetvis frambringar en hel del ångest och svåra frågor så som, vad har jag hunnit göra sen förra nyår? Har det varit ett bra år? Samt vad tycker jag om detta året? Detta kan med andra ord bara leda till en sak det är tid för sammanfattningen.

För att slippa se över vad jag själv gjorde och inte gjorde år 2008 tänker jag börja med den lite lättare biten nämligen vilken musik gavs ut under året? Var den musiken bra samt vad lyssade jag själv på? Låt oss börja med den Svenska musikscenen. Jag vill börja med att säga att jag är mycket stolt över P3 Guldgalan som inför sin gala i början av år 2008 har sammanfogat sina kategorier årets manliga artist och årets kvinnliga artist till årets artist helt enkelt! För er som minns så vann Annika Norlin alias Hello Saferide och Säkert! årets kvinnliga artist år 2007 i hennes tacktal påpekade hon att hon var stolt över att ha vunnit men att hon skulle vara ännu stoltare om hon vann årets artist. Jag är glad över att en artist uppmärksammar det faktum att musiker inte kan tävla på lika villkor utan att de måste tävla utifrån sitt könstillhörighet och med andra ord måste vara en manlig eller kvinnlig artist istället för att vara en artist där den som anses ha producerat bäst musik under årets lopp vinner. Jag är även glad att P3 har valt att förändra sina kategorier och visar på att de tävlade är artister och inte artister som måste värderas och omnämnas efter sitt kön.

Annars tycker jag att år 2008 har varit ett tveksamt musikår, kanske är det jag som inte längre orkar jaga efter all ny musik för att lyssna in mig på en, kanske håller jag på att tappa stinget och tycker att allt låter likadant nu för tiden eller så har det helt enkelt varit ett dåligt musikår. Låt oss börja med den Svenska musikscenen: Den svenska musikscenen har jag dock upplevd som helt okej, nya ansikten har dykt upp och gamla bekantskapar är tillbaka. Jag har här nedan listat de album som jag har lyssnat mycket på under året och som jag finner att de har tillhört något.

Frida Hyvönen – Silence is wild
Jag har sagt det förut och jag tänker säger det igen, detta album är briljant! Det har precis vad jag vill ha ut av ett album, utsökta om något ironiska texter, varierade melodier som bjuder både på glädje och totalt vemod. Att det dessutom finns en låt som heter Scandinavian blonde finner jag mycket underhållande dessutom är den väldigt bra. Silence is wild är albumet man fastnar på man börjar lyssna på en låt finner att den är riktigt bra och lyssnar om och om igen men efter ett tag upptäcker man att alla låtar på albumet är fantastiska och då är det bara att acceptera att albumet är riktigt jävla bra, luta sig tillbaka och njuta.

Håkan Hellström – För sent för Edelweiss
Jag älskade Känn ingen sorg för mig Göteborg och Det är så jag säger det men sedan hände något till nästa album Ett kolik barns bekännelser det lät inte alls som de två första, inte heller Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, något blått fick mig att gå upp i brygga snarare var jag besviken och en smula arg över Håkans försök till skönsång och visor. Jag saknade den unge desperata Håkan som talade direkt till hjärtat men så i år var han plötsligt tillbaka! Att lyssna på För sent för Edelweiss för första gången var som att höra Håkan för första gången igen, det var nyskapande, vackert, sorgset men ändå glatt allt i en blandning som gjorde att man bara ville ha mer och mer! Göteborgsromantiken haglar och texterna som går att applicera på alla komplicerade förhållanden och icke förhållanden man någonsin haft vilket gör att det här albumet går rakt in i hjärtat och är där för att stanna.

Lykke Li – Youth novels

Som från ingenstans kom hon och plötsligt var hon överallt. Lykke Li knuten blev årets håruppsättning och Little bit spelades överallt. Personligen var jag tacksam då jag finner Little bit som en utsökt låt som ideligen fastnar i mitt huvud. Youth novels bjuder på något så förträffligt som enkel avskalad popmusik som sätter sig på hjärnan. Lykkes mjuka röst blandade med så väl handklappande och barnkörer bildar en nyskapande musikupplevelse. Jag varnar dock låten This trumpet in my head som känns som ett helt onödigt inslag på albumet.

Kleerup-Kleerup
Elektronisk musik som framförs med sång av olika svenska sångerskor visade sig vara ett lysande koncept. Egentligen bygger musiken inte på något nytt, det är finslipad elektronisk pop som låter som en hel del annat som producerats under senaset tio åren men det är sången som gör att det blir något extra. Robyn, Lykke Li, Marit Bergman, Nehne Cherry och Titiyo bidrar alla med sina unika stilar och unika röster på albumet vilket ger oss lika många förträffliga spår på albumet. Om det är någon artist som har hypats i år så är det Kleerup vilket är förståeligt då han har lyckats skapa ett album som tilltalar många och som är riktigt bra.

ROBERT ROBERT

The Cure - 4.13 Dream

 

Med blandade känslor satte jag på The Cures nya album 3.14 Dream, en del av mig hade hoppats på att de skulle ge upp att producera album vid det här laget för att åldras med värdighet och leva kvar i musikhistorien via sin långa rad av briljanta hits. En annan del av mig ville höra något nytt av dem för att få reda på om de kunde upprätthålla sina forna standard. År 2000 gav The Cure oss Blodflowers vilket jag anser vara ett av The Cures bästa album detta kan i och för sig bero på att det var det första albumet jag hörde av dem men Bloodflowers kan vara den destruktivapopens definitiva mästerverk. Sällan har man skådat längre lidelsefulla intron och texter mörkare än själva Luciadagens eftermiddag. Efter Bloodflowers dröjde det fyra år innan The Cure – The Cure gavs ut ett album som jag anser vara helt okej men ganska tråkigt, det har ett par bra spår men mest är det rätt segt och trist. Så i år 2008 hade jag förväntat mig en förbättring från The Cures sida. Jag hade hoppat på albumet som skulle ge det definitiva avslutet, albumet som skulle knyta samman bandets olika sound och ge oss något fullkomligt. Så vad möts jag då av? Jo låt efter låt som låter som dåliga plagiat på The Cures tidigare verk. Om man lyssnar riktigt noga kan man höra att det är the Cure men jag föredrar att dra öronen åt mig och låtsas som att jag inte hör. Jag vill inte låtsas om att ett av mina favoritband genom tiderna har misslyckats totalt och har gjort ett album som man ska vara grov i munnen helt enkelt suger! Det är enformigt, utdraget, tråkigt, det ger mig ingenting. Men eftersom det trots allt är The Cure vi talar om tänker jag nu radera albumet från min dator låtsas som att jag aldrig har hört det för att sedan återgår till att lyssna igenom deras tidigare tolv album.


FRÅGELEKEN

- Folk kallar dig: Emily fast alla uttalar det fel så det blir mer Emmelie av det hela.

 - Utanpå är du: Rödhårig, bär klänning eller kjol ca 350 dagar om året

 - Inuti är du: Ganska tillfreds med tillvaron.

 - Din familj är: Släkten är inte så stor den består av mamma, pappa, storasyster samt storasysters familj med sambo och två kids. Har även moster med familj och tre kusiner. Thats it.

 - Du bor: I majorna, runt Mariaplan, förträffligt område.

-  Din ekonomiska situation är: Till och från. Har fått höra att jag är en mycket snål människa vilket kanske är sant, eller så handlar det om att jag prioriterar saker jag tycker om så som att gå till Svanen och köpa nya klänningar vilket kan göra att min ekonomi kan bli från ibland detta kan iofs också beror på att jag vägrar röra mina sparade resepengar även om jag kanske skulle behöva dem ibland.

 - Du anser ditt kärleksliv vara: Ett komiskt tillstånd som är för invecklat för att beskrivas.

 - På kvällen känner du dig: Pigg! Är så en kvällsmänniska. Brukar även förskjuta verkligheten genom att inta marathon av någon amerikans tvserie så som Gossip girl, weeds, Dexter, Desperate housewives, L word eller liknande. Tyvärr såg jag klart Twin peaks när jag var 16 år annars hade jag marathon sett den dygnet runt.

 - Du är alltid försenad minst: Är inte försenad eller väldigt sällan iaf.

- Det gör dina vänner: De pluggar eller jobbar inom något av följande områden, Liseberg, Coop, IKEA, cafébranchen eller äldervården. De flesta av dem har en ganska allvarligt passion för skor och kläder. De är mycket trevliga

 - Du dricker : Kaffe, gärna Javas mellanstora latte eller latte från min espressomaskin. Te med massa honung i. Mousserande vin, öl gärna Corona öl är iofs osäker på om det verkligen kan klassas som öl men ja ett par stora stark kan ju alltid gå ner när man är ute.

- Du lyssnar på musik: Ganska mycket tror jag, beror lite på humör och dagens planer. Föredrar att lyssna på ett helt album för att sedan lyssna på ett helt album till vill inte blanda musik och göra playlists, det går dock bra på förfesten.

 - Du har psykiska problem: Jag är livrädd för uppstoppade djur.

 - Du har fysiska problem: Blir jag sjuk får jag alltid halsfluss och astmahosta. Har dubblerat min träning från ett pass i veckan till två så jag tycker att jag borde ha god fysik vid det här laget.

- Dit vill du: Alla roliga storstäder så som London, Rom, Barcelona, Paris, Athen, New york, Tokyo. Vill även rida vid Gran canyon.

- Politik för dig är: Viktigt, dessutom går det alltid att gnälla över det vilket alltid leder till ett bra samtalsämne med nya bekantskaper.

 - Fest för dig är: Är det minst en dag i veckan, gärna fler. Bra musik, fyllda dansgolv, goda vänner och bubbelvin.

-Feghet för dig är: Att svika sina drömmar

-Mp3 eller cd? Vill svara cd men vem har råd med sån lyx nu för tiden?

- Jordgubbar eller hallon? Jordgubbar hallon har skumma frön i sig som fastar mellan tänderna.

 - Öl eller cider? Öl

- Laga eller äta mat? Äta mat. Även om det kan vara roligt att laga mat speciellt om man är flera som lagar maten men för det mesta är det ju smaken man vill åt och inte processen att laga den.