DET SNURRAR I MIN SKALLE

Efter att ha ätit upp mig hemma hos mamma och pappa begav jag mig hemåt för att göra mig redo inför Juldagskvällens utgång. Förfesten skulle hålla hemma hos mig vilket fick mig att plocka fram min husliga sida för att städa och stå i jag tände alla mina ljuslyktor och värma glögg allt för att få in gemytlig julstämning. Jag kom även fram till att Idas guldklänning behövde uppleva Svanen tillsammans med mig innan den beger sig till Idas garderob och såg här såg vi ut tillsammans:


image75

Mina charmerande vänner anlände och vi intog glögg och vin för att sedan bestämma oss för att vara vuxna och bege oss mot jazzhuset före dess att någon kö bildades lite medelålderstänkande över det där men okej det är trots allt inte roligt att stå i kö när det ösregnar ute. Väl på Svanen bjöds det på dans hela kvällen då Emilia min ständiga kumpan på dansgolvet åter igen hade tagit sitt förnuft till fånga och besökte Svanen denna kväll. Mina mindre trevliga upplevelser var att jag blev trampad på fötterna vilket har gett mig otaliga blåmärken och ömmande fötter vars ömmande faktiskt inte berodde på de nya lack pumpsen utan andra personers klumpighet. Jag kunde även konstatera att dumhet bland blonda killar tycks vara ett genetiskt arv. Blonda killar har helt enkelt inget bakom pannbenet och där med nog sagt om den saken! Kvällen avslutades med en spårvagnsfärd hemåt tillsammans med Rebecca och Elsa som var hemskt stolta över att de lyckats hålla sig i skinnet och inte bedragit sina män det minsta under kvällen vi kom dock fram till att klappande i bakar kunde ske av misstag och att detta inte räknades till skalan av otrohet.

 

image76

Anna

image77

Angelica led av feber och hosta och fick därför avstå från Svanen men hon var ack så charmerande när hon borstade håret i min hall.

image78

Rebecca hade en skadad hand efter att ha försökt springa till 3an spårvegn i ett tillstånd som kanske inte var helt nyktert anar jag. Men hon kände trots smärtan i handen peppen inför kvällen.


JUL

Och så var julafton avklarad även detta år. Efter att ha sålt slut på så gott som alla tomtar och hängen i Lisas presentbod på Liseberg begav jag mig mot mig hem till mamma och pappa för att inta föda och andra nödvändigheter så som choklad. På något vis har jag lyckats lura till mig fyra chokladaskar i år vilket gör att mitt chokladbehov för det kommande halvåret är säkrat. Jag fick även sova på den hemskt obekväma soffan men vad gjorde det när man fick vakna upp till Mer Jul med Adolfsson och Falck och äta hemmagjord risgrynsgröt? Julaftonens eftermiddag och kväll spenderades hemma hos min moster plus hennes man och barn som med andra ord är mina kusiner. Enligt min åsikt är julbord en väldigt överskattad tradition men jag lyckades få i mig lite potatis, lax och ett par köttbullar. Köttbullar som i sin tur gav mig ångest över att jag hade ätit kött och jag ville mest gå och spy upp dem men ja gjort är gjort och i min mage befann dem sig nu även om jag nästan kunde höra hur de nöffade runt där nere. Nej min köttkonsumtion är tämligen fylld för ett bra tag framöver nu. Efter många och men dök även tomten upp och gav mig fina klappar i form av lack pumps, handskar, rött siden nattlinne (!?), vinglas, lite kläder, smörgåsgrill, sjukt snyggt tidningsställ och ljuslyktor. Jag fick även Stora dejtningboken av min mamma jag undrade om jag skulle se det som en pik, hon tyckte att jag skulle se det som en rolig grej, så jag antar att det är jag och Stora dejtingbokens alla knep som gäller nu när flertalet av mina vänner har skaffat sig trevliga män. Sedan fick jag även en del cash som jag har tänkt använda till att A) vaccinera mig B) köpa kläder för.

 

Här följer lite bilder från hur ett julfirande hos familjen Lindberg kan se ut.


       40629-70
       Lite för många julklappar?

      40629-71
     Leo

     40629-74
    Frille, Leo och Helena. Alias min storasysters kille, min systserson och min storasyster.

    40629-72
    Den traditionsenliga tomten med den hystersikt fula tomemasken plus min yngsta kusin.

    40629-73
    Ja julfirande helt enkelt.

WHAT A FEELING

image69

Jazzhusets toalett är en klassiker här förevigad med Idas kamera.

Då vi trodde att det var sista Svanen för säsongen i går kväll så laddades det upp ordentligt hemma hos mig med så väl Angelicas farmors hemmagjorda glögg som och vin i olika kulörer. Det visade sig dock att Svanen skulle stå för underhållningen både på juldagen och den 27 dec så med andra ord finns det en viss risk för att jag bosätter mig på Jazzhuset snart...

Precis lagom glada i hågen satte vi oss sedan på 3ans vagn för att åter igen ta oss till jazzhuset, resan urartade dock något då Angelica och Ida försökte lära sig att snusa istället för att röka vilket gav dem nickokickar utan dess like och de lullade glatt av vagnen. Väl på jazzhuset bjöds det på Dj battle och en hemskt massa catchy låtar så som What a feeling från Flashdance vilket givetvis fick upp mig på dansgolvet jag var dock mer skeptisk mot "All i want for Christmas is you" i en mer elektronisk version men det berodde nog mest på min överdosering av jullåtar på jobbet som jag skrev om i föregående inlägg. Jag var något besviken över mina vänners bestämda steg mot sista vagnen hem men jag fick helt enkelt ta och umgås med den hemskt nykära Fröken Lundberg samt en rad nya och gamla bekantskaper som dök upp ut Jazzhusets alla hörn.


Take your passion

and make it happen.

Pictures come alive, you can dance right through your life.


 


MER JUL

December bara rusar förbi på både gott och ont, börjar känna lite panik inför allt jag måste fixa inför resan försöker lugna mig själv genom att tänka att det är mer än en månad kvar för att i nästa stund tänka helvete en månad är ju ingenting!


För övrigt har jag börjat odla ett genuint hat emot ?Helga natt? då den spelas i fem olika versioner på jobbet varje dag, vi har en version på engelska, en med Carola och sedan ett antal till på Svenska. Som ni säkert anar är Carolas version den värsta och jag vill amputera bort mina öron när hon tar ifrån tårna och weealar ut "OHHHH HEEEEELGAAAAAAAAA NAAAAATTTTTT" I tisdag fick jag runt i butiken i min ensamhet och organiserade om på tomtar och lyssnade på Radio dept, jag var med andra ord helt till fred med tillvaron när jag plötsligt hör "OHHH HEEEELLGAAAAAA NAAAATTT" i hela butiken, jag drabbas av panik och letar desperat efter ett sätt att få tyst på musiken som nu kommer från högtalare i hela butiken. Ringer till min chef och säger att hon måste tala om för mig hur man får tyst på Carola för jag står helt enkelt inte ut längre. Efter en detaljerad beskrivning gav jag mig på jakt efter volym kontrollen och hittade den tillslut och därmed blev det också stopp för Carolas stämma.


40629-66
Lycka kan komma i många former

40629-67
Min nya kompis

40629-68
Klappat och klart för i år.

GIRLS JUST WANNA HAVE FUN

40629-63

Ida fyllde de heliga 18 åren och firade detta genom att ha fest i sin källarvåning. Vi har ju dock inte märkt Idas brist på de 18 heliga åren eftersom hon har en stor likhet med sin kusin som är i 20 års åldern och detta har hjälpt henne att bevittna de verse festligheter med oss det senaste året.

Guldklänningen Ida bär på bilden har jag för övrigt snott åt mig den och jag ska på utflykt på Klubb populär på Lördags hade jag tänk.

40629-64

Mest dans blir det när ens vänner djar och inga dryga getter.

40629-65

Mina flickor kan det här med sång och dans.

LUST, LUST, LUST

40629-62
        The Raveonettes

Jag tycks ha dragit på mig en förkylning utan dess like som aldrig går över vilket i sin tur har lett till tre dagars missat jobb på dagis som i sin tur leder till ångest över att inte få några pengar som i sin tur har jag gjort att jag har jobbat tio timmar idag. Kontentan av detta är att jag är trött.


Under mina tre dagar hemma som sjukling ägnade jag mig åt främst tre saker, att dricka te, lyssna på The Raveonettes och att lyssna på Magnetic fields. The Raveonettes har just släppt sitt fjärde album i ordningen med titeln Lust, lust, lust och ja albumet är lika lustfyllt som titel själv. Kritikerna hävdar att the Raveonettes har storhetsvansinne och bara vill vara Jesus and Mary chain jag där emot tycker att albumet är en alldeles perfekt kombination av distade gitarrer och catchy popmelodier. Jag vill inte påstå att Lust, lust, lust är Raveonettes bästa album eftersom föregångaren Pretty in black får mig att gå mer upp i taket än denna men Lust, lust, lust bjuder fortfarande en mycket angenäm upplevelse för så väl öra som själ. The Raveonettes må vara danskar och så vida man inte anser att Aqua bidrog till den musikaliska utvecklingen så brukar ju inte Danmark kunna bjuda på speciellt uppseendeväckande band så det känns rätt skönt att The Raveonettes är undantaget. Att ett så välputsat band både till musik och image kunde gömma sig i Danmark känns nästan lite för bra för att vara sant, glöm den amerikanska indiescenen, glöm brittpopen, dansk 80 tals influerad pop är det nya.


FINAL SAY

Nu följer lite pics på de två nya pojkarna i mitt liv det vill säga Douglas och Leo alla övriga är ointressanta och mesiga eller för blonda för sitt eget bästa.

40629-60
Min storasysters tillskott till familjen Lindberg, Leo. Här står jag i hennes kök och test håller killen.

40629-58
Bara jag som känner att jag kan ha en viss likhet med Andrea Reuter i filmkrönikan? Synd att jag inte har navid Modiri som jobbarkompis...

40629-61

Douglas, vi ser på Top modell ihop sen går vi små promenader men ingen av oss är speciellt förtjust i regn vilket försvåra de långa promenaderna då det regnar hela jävla tiden i den här stan.


SLEEPING LESSONS

40629-57


Skönt att ens mamma hjälper en att stalka sina ex.

 

-     - Jo jag såg en kille idag och så tänkte jag oj vad han var lik ditt ex så jag ökande helt enkelt på stegen för att ta mig en närmare titt och då hörde jag hans dialekt och då visste jag ju vem det var! Han hade säkret tappat 10 kilo men han gick fortfarande utåt med fötterna.


Leo och Douglas

Ibland skiner solen fast himmelen är grå, idag blev jag moster för andra gången. Min syster har fött en pojke vid namn Leo, ska bli så spännande att få se killen snart!


Jag är även väldigt fascinerade av alla tillfälligheter här i livet, som ni kanske känner till har jag en förkärlek för Jack Russelterriers och helt av allt vill jag ha en egen, gärna svrt vit som ska heta Molko och bo i en prickig hundkorg nedanför min säng. Men i väntan på att detta ska inträffa ska jag vara hundvakt. I går kom det en lapp i min brevlåda från en kille som bodde på min gård och sökte hundvakt lite då och då till sin 9 månader gamla Jack Russel terrier, så jag ringde helt enkelt och sa att jag gärna ville hjälpa till med passning av hans hund. Så på onsdag ska jag för första gången bekanta mig närmare med den här herren:

image56
Douglas


OH, OH, SUGAR SPELL IT OUT

Veckan har varit lång, har jobbat fyra dagar på dagis och två på Liseberg samt förtärat en hel del vin och emellan samt dansat tills mina fötter blödde. Nog för attd et har varit snälla kids på dagiset där jag har varit i veckan, jag fick sjunga imsevimse spindel samt bä bä vita lamm men dem, det visade sig dock att det fanns en ny version av bä bä vita lamm som innehöll yeah och helt enkelt kallades för bä bä vita lamm men yeah, det gick till så att barnen höjde näven i luften och sa yeah efter "Och söndagsrock åt far, yeah! Och söndagskjol åt mor, yeah och två par strumpor åt lille, lillebror, yeah, yeah, yeah!" jag vill tillägga att denna visa var det bästa kidens visste och att den sjöngs flitigt varje dag. För att fira att mina pass på dagiset var slut blev det enligt traditionerna ännu en torsdagskväll på Svanen. I vanlig ordning inledde vi hemma hos mig kvällen till ära Youtubade vi France Gall och analyserade hennes miner i uppträdandet från Eurovision song Contest från 1965 samt enades om att vi inte hade bangat en natt med henne hur hetero vi än må vara. Sedan begav vi oss mot jazzhuset och där väntade ja det som brukar vänta på jazzhuset det vill säga, öl, dryga band som inte brukar vara allt för bra, pophits från 90 talet och en massa mer och mindre trevliga bekantskaper. Jag har ju en tendens att bli omåttligt pepp på sång och dans när jag yttrar mig i Gbgs klubbliv och ja denna kvällen var inget undantag men å andra sidan visst har det sin charm att skråla med i "Cant´t stand me now" och "Common pepole" bara för att det är så kliché men samtidigt så jävla bra.

 

Lördagen bjöd även den på festligheter i from av inflyttningfest i Tynnered stället där alla tycka bo nu för tiden. Det är i Tynnered det händer helt enkel. Vi begav oss mot Elisabeths fina lägenhet där vi drack bål och sjöng Sing star. Jag har tidigare varit något skeptiskt mot sing stars framväxt i samhället men efter att ha testet var jag fast. En flaska vins enare sjöng jag och Ida "Always on my mind" för fullt och ja jag var hyfsat full så med andra ord var pet shop boys åter igen det bästa som hände 90 talet och "Always on my mind" var den bästa låten genom tiderna. Kvällen fortsatte sedan med att besök på Klubb populär där jag fick höra ?Always on my mind ? igen så jag fullkomligt nöjd och tillfreds med tillvaron. Gott om folk och jag, Ida och Emmy höll partytrumpeten högt. Somnade tryggt i min säng och när jag vaknade trodde jag att ett mirakel hade inträffat, jag var inte bakfull! Jag mådde utmärkt, kokade en kopp te och begav mig sedan mot jobbet där jag var ytterst trevlig mot Stockholmare hela dagen och sålde många glittrande hängen. Dagen avslutades med att besök på Stage där jag intog en ytterst trevlig nachotallrik och pratade skit med andra Lisebergare resten av kvällen.


40629-50

Bättre brudar får man leta efter.

40629-51

Värdinnan till inflyttningsfesten Elisabeth

40629-52

För att Sing star gör dig lycklig.

40629-53

För att mjuka grodor gör dig lycklig!

40629-54

För att mjuka grodor gör mig lycklig!

40629-55

Madonna hits i Sing star kan helt enkelt bara vara roligt.

Dessvärre anar jag att jag har drabbats av halsfluss eller liknande, min hals gör ont, ont, och jag försöker döva smärtan genom att dricka kopp efter kopp med te som åtminstone hjälper för stunden. Troligtvis kommer de ringa mig om ca sex timmar för att fråga om jag kan ta hand om lite kids men om jag mår som jag mår just nu så lutar det mer åt en dag hemma i sängen med tekannan nedanför.