BYE, BYE SVERIGE

Nu har jag sett The Cure live och de spelade både, Pictures of you, Just like heaven och Jumping someone elses train så nu kan jag dö lycklig, Banden på min måste se lista har nu krympit drastiskt så nu måste jag nog hitta en ny hobby som inte är musik eller utveckla min musiksmak.

I morgon flyger jag och Emilia till Moskva vi är väldigt nojjiga och tror att vi ska bli rånade därför har vi införskaffat varsit "pengabälte" att ha under kläderna för att unvika detta.

Det kan hända att detta är sista blogginlägget med bokstäverna Å,Ä,Ö på ett bra tag så håll till godo. I mån av internet kan dte nog bli ett par inlägg under resans gång. I annat fall hörs vi efter den 18/4 då jag ska ha hunnit se Moskva, åkt transibiriska järnvägen, sett Ulan Bator, Peking, Bangkok samt ett par Thailändska öar.

Vi hörs!


JUSTICE

Igår mötte jag upp Martin i stormen för att gå till Trädgårn och se Justice. Vi blåste nog mer än gick till Trädgårn men fram kom vi. Jag måste säga att Justice var bättre än väntat. Trädgån var nog så fullsatt den kan bli och när spelningen drog igång tycktes det inte finnas mycket golvyta till godo bland alla dansade fans. Nog för att Justice troligtvis var ett av år 2007 mest hypade band men jag trodde inte att så många skulle lockas till att se en konsert som sker helt utan instrument. Justice säger själva att de finner det lite svårt att spela live vilket är förståligt då deras spelningar mer av en välputsad Djshow med många specialeffekter till än ett ordinärt liveframträdande. Publiken är verkligen med på noterna och när Never be alone spelas kan Allsång på Skansen slänga sig i väggen för allsången inne på Trädgån slår med största sannolikhet nytt rekord när alla i publiken klämmer i från tårna och skriker ut ?We are your friends, you never be alone again!? Jag som trodde att Justicehypen skulle dö ut år 2008 får helt enkelt erkänna att jag har fel för uppslutningen kring Justice elektroniskadänger kommer nog att bestå att bra tag till. Att bandet dessutom väljer att ha ett kors som symbol både som albumomslag och på scenen tyder på en klar kaxighet om vem som är värd att dyrka även om jag tror att kyrkan skulle bli aningens upprörda om de såg vad deras käraste symbol används till nu för tiden?

image99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

image100

image101

image102