JULIGT

Min tidiga start på julen fortsätter. Julbaket avklarades redan vid fars dag och julpyntet sattes upp i slutet av november. Idag har jag köpt så gott som alla julklappar samt slagit in dem och i morgon vankas det julfest med julbord på jobbet. Jag vet inte om det är det faktum att jag hatar att stressa med saker och köpa julklappar tillsammans med resten av Sverige den 20 december som har fått mig att börja tidigare och tidigare år för år eller om det helt enkelt är så att mitt arbete i Julparken har fått mig att vilja dra ut på julen. Så nu sitter man hemma med te, lussekatte,  adventsljusstaken är tänd och än är det inte december.

 


CIRKUS MIRAMAR

 

Igår var jag och så gott som hela min bekantskapskrets på Kontiki för att se Cirkus Miramar eller så var vi kanske där för att återuppleva hur det kändes att vara femton. Det fanns en tid under högstadiet och början av gymnasiet då jag och mina vänner brukade åka Västra Götalands regionen runt på våra fritidskort för att se Cirkus Miramar. Av någon anledning var det väldigt sällan Miramar behagade att spela i Göteborg och istället fick man bege sig mot Borås och Trollhättan för att se dem live. Men när jag tänker efter lite så var det kanske just det som var själva grejen, man lånade ihop fritidskort, planerade bussresor och sen gav man sig av.

 

Så igår var det dags igen och det är så skönt att känna hur varje textrad fortfarande sitter kvar i ryggmärgen och hur alla tar i för allsång. Vad som får mig att le riktigt stort är hur alla tar i när Fattiga barn med hjärna spelas, det känns betryggande med allsång om Che Guevaras röda stjärna då det blåser blåa vindar i så väl Sverige som Europa.

 

För er som missar Cirkus Miramar kan man lyssna här:

 







(Vill man ha lite bättre kvalité och fler låter kan man besöka
miramar.nu)

MER JUL

Jag tror förvisso inte att någon har missat att jag jobbar på nöjesparken Liseberg, det är även svårt att missa att det finns jul på Liseberg då Lisebergstornet blir till en gigantisk gran som lyser upp hela det grådaskiga Götet i november och decembermånad. Förra året såg min arbetsplats ut såhär (man får leta sig neråt bland inläggen för att se)  i november och december i år har jag dock bytt bort tomtarna mot änglar och då ser det ut såhär:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


UPDATE

 

Jag har nu haft mina fyra lediga helger den här hösten, alla kommande helger kommer jag att spendera på Liseberg bland alla lampor, låtsas snö, tomtar och änglar. Men som alltid kommer jag att vara redo att dansa fötterna av nig när vi stänger kl 22 på fredagar och lördagar, men det här med förfest det får jag lov att leva utan.

Här kommer lite bilder från mina lediga helger:

 

 

Åkte ner till Halland med Malla för att besöka min gamla favorit kuse, Saturn. Sedan tog vi ett tur på det omtalade Gekås i Ullared.

Shopping invaderade Kellys.

Sen hamnade vi på Sticky.

Min syster hade fest med tema kändisar, jag och Bias gick dit som The White stripes. Efter en stunds minglande bland kändisarna gick vi till jazzhuset och dansade tills de stängde.

 

 

Helgen där efter var det dags för halloweenfest

 

Vampyr och fiskare

Haj och fiskare

Sen mötte vi upp dessa damer och många fler för att åter igen avsluta kvällen på Stickys dansgolv.

 

Min sista lediga helg blev det en tripp till Ulricehamn för att genomföra det årliga julbaket och fira fars dag.