OM SPÅRVAGNSÅKANDE

Igår när jag satt på spårvagnen hände något så ovanligt som att spårvagnschauffören bröt ut i en lång monolog angående, kollektivtrafik, den vita överklassen och taxiåkande. Följande inträffade: Vagnen ska precis avgå när en man kastar sig på i sista sekund vilket resulterar i att han får dörrarna på sig. Manen blir ytterst förnärmad över hur någon kan vara så fräck att slå igen dörrarna när han ska gå på vilket han förklarar för spårvagnschauffören. Jag antar att de flesta spårvagnschaufförer i detta läge hade bitit ihop och bara kört vidare men så var inte fallet men den här förträfflige chauffören. Istället för att sitta i sin hytt och ta emot skiten slår han på högtalarsystemet och börjar predika.

 

-          Hej på er. Jag har kört spårvagn i 25 år nu och under de senaste åren har jag noterat en del förändringar i spårvagnstrafiken och bland er som åker kollektivt. Systemet bygger alltså på att man befinner sig på hållplatsen då vagnen ska avgå man går på man åker och man går av när vagnen stannar på den hållplats man behagar att gå av på. De senaste åren har många dock börjat vänta till sista sekund med att gå på vagnen, springa efter dem, slå på dem och liknande. Detta beteende påminner mig mycket om hur den vita överklassen förr i världen åkte taxi. De satt lugnt på sina stolar, rökte sina cigariller, drack sitt kaffe och sen viftade man till sig en taxi och hoppade in när man behagade att åka vidare. Många verkar idag tro att spårvagnen fungerar på samma vis vilket den alltså inte gör och jag tycker inte att detta beteende ska uppmuntras eller accepteras därför rekommenderar jag er alla varmt att gå på vagnen när den ankommer till hållplatsen!

 

Så nu vet ni hur ni ska bete er när ni åker spårvagn och våga inget annat!


MEGA LOPPIS

I lördags var det Mega loppis i hela Majorna. Bara att ta med sig allt gammalt skrot och korn från vind och källare för att sedan sälja det vidare ute på gatan. Jag misstänker dock att många fick med sig andras skrot och korn hem i takt med att de blev av med sitt eget. Himla trevligt påfund att ha loppmarknad i en hel stadsdel och där alla kunde vara med och delta utan att behöva hyra bord eller dylikt. Var dock tvungen att bege mig av till den stora nöjesparken med de gröna kaninerna så mitt besök blev begränsat och inget skrot medtogs hem.

 


LEO


Min systerson Leo som är ytterst stilig i keps.

PINK EVNING




Vi drack massor av kaffe på Le pain francais, Angelica var också med men hon ville inte vara med på bild.




Syrenerna inne på min gård blommar för fullt.

LEDIGHET

Under en ledig dag begav jag mig hem till Mimmi för att baka och umgås. Mimmi fixade maten jag fixade kladdkakan.



Katten Turbo




Mimmi

VÅRKÄNSLOR


En dag var det bara grönt ute.


Mina päron. Min moder har för övrigt just shoppat en tavla för 10 kr hon är mycket nöjd eftersom det är Majorna vyer i akvarell på den.




TEENAGE! JESUS FREAK!

I lördags begav jag och Angelica oss ut på äventyr i Gamlestan, vi besökte Underjorden som kvällen till ära huserade med klubben med det tämligen festliga namnet Teenage! jesus freak! Då de inte hade växel i entrén fick jag tillbaka öl och vin biljetter att använda i baren bara en sådan sak.  Stämningen var på topp, ölen var billig, musiken god och dansgolvet fabulöst.

 

Redo för utgång

 

Väggarna på toaletten var mycket stiliga.

 

 

 

Dans, dans, dans

 

Ännu mer dans.

 

Linn och Martin

Malin och Johanna dansade loss.


DANSUPPVISNING

I torsdags var det dags för terminens sedvanliga dansuppvisning, min fader tog ett par bilder under tillställningen.






TROLL


Jag har fallit i nostalgifällan och köpt danska lyckotroll,främst eftersom trollet med svart hår på något vis påminner om Bias...

YOUR LOVE ALONE IS NOT ENOUGH





Idag lyssnar jag på det som jag anser borde bli en modern klassiker nämligen Your Love Alone Is Not Enough med Manic Street Preachers feat Nina Persson. Låten som kom år 2007 gick förvisso ganska varm på P3 men i mina öron fick den inte den uppmärksamhet den förtjänade. När en sådan här catchy duett levereras tillsammans med den allsköna Nina Persson är det dags att hypa på riktigt och göra en notering till listan över 00 talets hittills bästa låtar.