DON'T GET YOURSELF INVOLVED

Sörjer att det inte blev någon utgång i helgen men mitt schema var verkligen inte lämpat för varken alkoholintag eller dans. Gårdagen ägnades åt att sälja juldekorationer blev dock inte så mycket tid i kassan för min del istället ägnade jag mig åt oerhört terapeutiskt arbete i form av att packa upp blinkande snögubbar samt att gå lös med prismärkaren. Idag gick jag upp kl 06.30 på trots det faktum att det var söndag, när jag steg på vagnen för att ta mig till jobbet var den helt tom, jag såg inte en människa på hela vägen till Brunnsparken är det då man vet att man har udda arbetstider? I Brunnsparken sprang jag på Martin som också var på väg mot den stora nöjesparken för ett arbetspass, vi köpte kaffe och sedan var vi redo att gå på "hängväggen" denna vägg är ett ständigt återkommande problem i vårt arbete. Väggen består av mänger och åter mänger av de verse olika julgransdekorationer i olika prisklasser. Tanken är att väggen alltid ska vara överfull med alla glittrande dekorationer du kan tänka dig, allt från grodor i ballerina kjolar till dalahästar med glitter på. Problemet är bara att saker och ting säljer slut ganska fort och om t.ex. den sjungande nunna med glitter på för 29 kr tar slut så blir det till att hitta något i liknande färgnyans och samma prisklass och hänga upp där istället. Med andra ord är det ett pusslande utan dess like. Men nu ska vi inte vara såna det var en trevlig söndag med saftdrickande och uppackande samt diskussioner om Lisebergs nya satsning som ska öppna nästa år det vill säga "Evert Taubes värld" detta projekt har kostat åtskilliga miljoner men det går inte att få in pengar på det och man räknar med att det kan betala sig själv om ca 300 år, okej visst jag är för att man ska bevara Svensk kultur till eftervärlden and so on men 105 miljoner på Evert Taube? Finns det ingen annan vi vill lyfta fram? Eller för att citera Martin "jag antar att han en gång i tiden är vad Britney är idag och ja om 50 år hade vi väl gärna velat ha ett Britney museum, eller hur? "

40629-49
"Svarta hörnan" som den här sektionen så fint heter på kassan.

40629-48
"Hängväggen"

Eftermiddagen spenderades hemma hos mina päron där jag intog mat och somnade sedan i vanlig ordning på soffan. Lyckades dessutom med bedriften att klämma huvudet i bildörren när jag skulle få skjuts hem. Mitt huvud hamnade på något mystiskt vis mellan bildörren och bilen vilket har resulterat i kraftig huvudvärk och en enorm bula. Eftersom mina fysiska skador nu är så stora finns det bara en sak att göra ikväll och det kallas för tv serier maraton, Weeds, Dexter och Gossip girl samt chokladätande och tedrickande.


ETT SVANEN BESÖK, EN KLIPPNING OCH ETT BESÖK PÅ JUL PÅ LISEBERG

image41
En ganska talade bild från gårdagens Svanenbesök.

image43
För att Svanens dansgolv gör dig lycklig.

Gårdagen bjöd på vår nya torsdags tradition det vill säga ännu ett besök på Svanen. I vanlig ordning intog vi vin hemma hos mig för att sedan bemästra oss upp för trapporna till jazzhuset. Väl där blev jag karatefull och dansade till r&b hits som jag vanligtvis hatar. Svanen bjöd i vanlig ordning på trevligt socialt umgänge och många ex lovers.



image44image45
Såhär ser jag ut numera.

Idag har jag varit och kapat av mig håret, Roger drog fram rakapparaten och mitt hår flög bokstavligen av, har aldrig haft så här kort hår i nacken det är så kort att det nästan står ut. Men jag blev väldigt nöjd med frissyren, har kommit fram till att det här med hellugg kanske inte är så dumt trots allt.



image39
Skönt att ens arbetsplats ser ut såhär.

image40
Marléne tyckte att renarna såg ledsna ut jag tyckte att de såg rätt nöjda ut.

Jag har även hunnit med att besöka mitt jobb på min lediga tid. Jag och Marléne vandrade runt på Jul på Liseberg i ett par timmar, vi åkte lisebersgtornet, Sagoslottet och sen fixade Rebecca så att vi fick åka jukebox gratis. Jag inhandlade även en adventsstjärna i affären där jag själv arbeter det kändes lite fel att vara kund och inte den som står bakom kassan men ja i morgon är jag tillbaka bakom kassan igen i vanlig ordning. Kvällen avslutades hemam hos mig där jag och Marléne intog litervis med te samt saltakex och ost samtidigt som vi skvallrade för fullt och uppdaterade varandra om våra liv.


OCH FRAMTIDEN SER LJUS UT?

man vet inte om man ska skratta eller gråta men ja 7 åringar kan vara rätt smarta ändå.

7 årig flicka till 7 årig pojke:

-          Men om du inte vill leka med tjejer då kan du ju aldrig bli kär i någon tjej

-          Jag vill inte bli kär i någon tjej.

-          Men om du inte blir kär i någon tjej kan du ju aldrig få egna barn.

-          Jag vill inte bli kär, inte ha någon tjej och jag vill inte ha några barn.

-          Vad vill du då?

-          Jag vill ha en hundvalp.


HISSING FAUNA, ARE YOU THE DESTROYER

image37
Of Montreal

Är fortfarande fascinerad över hur fruktansvärt bra Hissing fauna, are you the destroey med Of Montreal är. Jag är inne i ett övervägande om jag vågar kalla den för år 2007 bästa album. Måste säga att musikåret 2007 har varit lite av en besvikelse, jag var på helspänn inför nya album av så väl modest mouse som, The Shins och Clap your hands says yeah och visst albumen var väl bra, eller ja snare helt okej men ja det var helt enkelt inte lika bra som de tidigare utkomna albumen. Om jag ska summera det hela så skulle jag vilja påstå att Jens Lekman är den artist som aldrig tycks svika då han åter igen levererar ett så gott som fulländat album som bara växer och växer för varje lyssning men för övrigt har jag svårt att komma på fler uppseendeväckande album på rak arm. Men om vi åter ska se till Of Montreal så förstår jag inte hur jag har kunnat missa detta fantastiska band så länge, varför har ingen tipsat mig? Efter att ha lyssnat igenom hela deras diskografi tycker jag nog finna en lite större förkärlek för deras lite mer elektroniska spår och senare alster men ja eftersom det handlar om Of Montreal så är allt mer eller mindre bra. På Hissing fauna, are you the final destroyer möter vi ett genomtänkt kaos av musik som får mitt hjärta att höja pulsen till max och mina öron att gotta sig i vällust. Musiken låter som en blandning av Scissor sisters och Magnetic fields som har fått i sig en hel del speed och ja resultatet är jag mer än tacksam för!


HÅL I HUVUDET

40629-36

Har nu bara ett par sidor kvar i "Hål i huvudet" av Jenny Jägerfeld och jag tycker att det är på tiden att denna bok får lite uppmärksamhet. Saken är att jag verkligen gillar den här boken och då vill jag påpeka att jag nu för tiden har ganska svårt att hitta böcker jag tycker om. Det kan även vara så att jag gillar den för att den är precis som alla andra böcker jag gillar, det vill säga det är en samtidsroman om en person och den personen inre utveckling och öden här i livet. Eller så kan det vara så att den faktiskt är bra på riktigt. Handlingen är följande: Minou (ja ett bättre namn till huvudpersonen kunde man ju ha valt) har precis blivit dumpad via kassettband från sin kärlek Isak. Som hämnd bryter hon sönder hans The Smiths skivor och kastar ut hans Fred Perry skjortor på gården sedan åker hon till Spanien för att få komma bort ett tag. Resan till Spanien leder till en hel del oväntade och väntade möten samtidigt som Minous huvud kämpar med att släppa Isak samt med att sluta tycka så satans synd om sig själv. Har man en förkärlek för namedroppande och låtcitat i böcker och dessutom tycker om kärlekshistorier som innehåller neurotiska pop-pojkar kan detta vara den ideala boken!


Jag vill även tillägga att 7 åringar kan vara så klockrena, följande sa en 7 årig pojke till mig när jag vikarierade som lärare:


7 årig pojke -Vi köpte en bok till pappa igår.

Jag- Vad var det för bok då?

7 årig pojke -  Den handlade om vuxendrycker.

Jag- Vad är vuxendrycker för något ?

7 årig pojke - Ja men öl och vin och sånt. Gillar du vin?

Jag-  Ehm ja jag gillar vin ganska mycket ja...


BACK ON TRACK

På grund av deltids tristess och ett nyfunnet behov av att vräka ur mig saker gör jag nu ett nytt försök med bloggen. Hur länge den kommer att vara vid liv är dock en senare fråga.


Idag kom första snön, klockan var 06.20 när jag steg upp ur sängen i morse för att påbörja färden mot en lågstadieskola i Torslanda där jag skulle vara vikarie denna dag. Jag tänkte testa att åka en ny väg som västtrafiks hemsida hade tipsat om den innebar att man åkte till Kungsten, sen buss 99 till Vågmästareplatsen och sen buss 22 fram till skolan, jävla skitväg, var förseningar på allt och kom 10 min sent. Till saken hör också att det börjar snöa under resan vilket jag givetvis ser som ett omen för att dagen kommer att gå åt helvete. De som känner mig hyfsat vet att jag inte är något fan av snö eller vinter. Sitter alltså på bussen på väg mot hemskt vikariat med hemska skrikande barn och det snöar och som på beställning slumpar mp3 spelaren fram Sis Morphene av Circus Miramar och ja deppfaktorn är helt enkelt total när Per sjunger " Det är när eken fäller löven i december och frosten biter gräset ner mot sjön och jag vill bara känna dina händer under jackan när vi ser den första snö"


Dagen i skolan är en intressant upplevelse, givetvis har jag fått den värsta ettan på skolan att ansvara för det är jag och 18st hysteriska 7åringar. Gick dock hyfsat när jag hade dem i halvklass och jag fick undervisa om bokstaven R och sen förhöra dem på sina läsläxor då var det till och med riktigt trevligt. Eftermiddagen däremot var en annan femma jag hade fått i uppgift av deras ordinarie lärare att ha religion med dem sista timmen jag skulle läsa högt ur "Barnen bibel" och de skulle skriva rubriker i sina religionsböcker och sen måla en passande bild till som handlade om det jag läste om. Jag kände mig som en annan konservativ kristdemokrat där jag satt och läste högt om "Slaget om Jeriko" och "Moses uttåg från Egypten" barnen var väldigt konfunderade över vad de skulle måla till detta, jag sa att de kunde måla hur de trodde att gud såg ut. Men i ärlighetens namn varför ska man läsa förenkla historier ur bibeln för 7 åringar när kristendomen inte ens är stadsreligion längre? Sedan ska vi läsa bröderna Lejonhjärta och ja det är väl ungefär här det spårar ur, klassen inne håller flertalet ganska påfrestande elever och jag misstänker starkt att lärarkåren ser dem som "barn med speciella behov", en kille ger sig på en annan, han tar till knytnävar, han hoppar på honom och säger att han ska döda honom, jag försöker desperat slita bort honom men det är underligt hur stark en 7 åring kan vara. Jag får helt enkelt springa in till fritidshemmet så får de komma över och släpa ut den våldsamma. Nej min första inblick i läraryrket har kanske inte varit den bästa i och med de här upplevelserna men skam den som ger sig det var roligt att undervisa så än på ett tag ger jag nog inte upp tanken på framtida karriär som lärare. Kan nästan se mig själv som 35 åring, då med glasögon och ett utseende som påminner om Marie Lindbergs komma ingåendes i klassrummet med ett gäng böcker under armen.


Hur som så avslutade jag dagen som inleddes förhållandevis deppigt med att shoppa. Övervägde att köpa en guldklänning på H&M men kom fram till att dess passform var lika med noll och att den stod ut från kroppen istället för att smita åt, så jag gav upp tanken på den ack så förtjusande guldkreaktionen som jag hade hoppas på att få många heta nätter tillsammans med och införskaffade istället en högt vardaglig grå klänning för så lite som 99kr.


Ikväll:
Senaste desperate housewives direkt från webben och helt utan reklan, tack gud för torrentz.com.


I morgon:
Troligtvis ledig om de inte ringer om jobb och jag känner mig tillräckligt kåt på pengar för att tacka ja. I annat fall sömn, stadsbiblan och kaffe.


Kommande:
Bara jag som känner lite sug efter Svanen på torsdag (jag vet att jag inte borde men jag vill)? På fredag börjar jobbet på Liseberg igen och sen blir det jobb alla kommande helger fram till jul så det gäller ju att passa på, iofs kommer jag med all säkerhet att gå ut även om jag ska jobba dagen därpå men det blir ju inte riktigt samma sak då...