I KILLED LAURA PALMER

I KILLED LAURA PALMER

 



Den schizofrene och enarmade mannen i Twin peaks är tillbaka och kommer med massa ledtrådar, samt att Audreys pappa är arresterad för mordet på Laura Palmer, men i avsnitt sju får vi reda på vem som är den saknade mannens rätta ansikte och Bob är mycket närmare än vad vi kan ana. Jag kommer inte att kunna sova på hela natten spänningen och min förkylning håller mig uppe.

Jag hade för övrigt glömt av varför man hatar februari fram tills idag. Nyponsoppa och skorpor är klart underskattat, synd att jag upptäckte detta under helt fel årstid, nypon är så höst men man ska inte generalisera nyponsoppa åt alla!



 

SHOULD PRETTY BOYS IN DISCOS DISTRACT YOU FROM YOUR NOVEL

SHOULD PRETTY BOYS IN DISCOS DISTRACT YOU FROM YOUR NOVEL

Växthuseffekten ger oss februarislask och våta fötter, jag kapitulerar för vätan och letar fram mina gummistövlar. Med röd kavaj och dem intalar jag mig att jag är kitchpop idag och på min skola är det ju ingen som bryr sig om man har skorna på huvudet eller fötterna så det är vilket som.

Lindex nya reklamkampanj ”We love boobs” är på alla metrotidningars framsidor. Så fan heller att ni älskar bröst ni älskar att sälja saker så att ni tjänar pengar. Hoppas att tjejen som visar upp sina bröst i en turkos glitterbh tjänade en hacka, berömd modell kommer hon aldrig bli eftersom hennes ansikte är bortklippt. Hon är ett par bröst som syns över hela stan och talar om för oss att det är 25% rabatt hos Lindex för tillfället. Jag tänker att fan jag som just överlade med mig själv om jag hade råd att köpa nya underkläder den här månaden, på grund av reklamen och mina moraliska principer som nöttes in ungefär samtidigt som jag läste Bimbobakslaget och Under det rosa täcket kommer jag nu inte kunna besöka Lindex det kommande halvåret. Men å andra sidan Lindex är jävligt medelålders med ett utbud av billighets och vulgo underkläder.



Jag bestämmer mig för att det här är en dag för feel good musik och enbart feel good musik, belle and sebastian hela dagen lång och jag kan inte låta bli att vicka på tårna i mina gummistövlar.



Idag är det onsdag, ett annat ord för onsdag är som bekant ”Lilllördag” det måste innebära att det inte är alls långt kvar tills lördag.


BLAND BOVAR OCH BANDITER

BLAND BOVAR OCH BANDITER


CHARLIES ANGELS


Helgen resulterade i en mäng omgångar av sällskapsspel samt te och vin drickande.
Februarikylan suger musten ur hela stan och vi stackars rastlösa tonårssjälar söker bara lite festlig fredagskväll gemenskap, men icke.

Dagens tanke:
Varför finns det ingen rödhårig ängel i Charlies angels?
De är ingen riktigt trio bara att konstatera, för övrigt stod jag bara ut med filmen i 15 min och min bild av de heta änglarna raserades så fort Cameron Diaz öppnade munnen.

I ett mindre tillstånd av tristess och en känsla för att lämna det förflutna bakom sig bytte jag och mina vänner helgonalias, det resulterade i en dags ångest för min del när jag insåg att min identitet som Emore för evigt nu var förlorad.

STUDIENEURSO, JAGHARENBLOCKFLÖJT OCH LULUU ÄR DE RIKTIGA CHARLIES ANGELS FÖR VI HAR TRE OLIKA HÅRFÄRGER!          

Om jag inte bloggar, msnar, helgonar mig eller bekräftar mig på bilddagboken den kommande veckan insuper jag 22 avsitt av Twin peaks säsong 2, bara så ni vet alltså…



FACTOTUM


Filmfestivalen har sina fördelar trots deras diskriminering av minderåriga, idag såg vi en underbar film med Kulturhistorian; Factotum av en Norsk regissör. En så fullkomligt dekadent historia var det länge sedan jag skådade, de hade samlat alla klyshor om män i yngre medelåldern med författardrömmar, lagt till mängder av whisky och cigaretter, samt ett snyggt och enkelt manus för att till sist fullborda med en utomordentligt snygg filmning. Historien handlar om en man som tar ströjobb efter ströjobb för att överleva, han skiftar mellan att leva i ensamhet och följa med kvinnor hem. Efter en drink faller det sig så att han flyttar in hemma hos Jen, efter ett tag drabbas han dock av rädslan inför allt och drar iväg för att upptäcka nya möten som leder till både det ena och det andra. En bitterhet inför livet blandat med situationer fyllda av cyniskkomik fick mig att ta den här filmen till mitt hjärta.


När jag går ut från biosalongen och går över övergångsstället möts jag av en tant med sin rullator som har en tuta hon ivrigt tutar med för att vi gymnasieungdomar ska skingra oss.

Det gjorde så min dag, inte ens att Elgiganten öppnar en ny enorm och fruktansvärt grotesk affär med illgrön fasad kunde sänka mig


För övrigt vandrar jag just nu omkring i något harmoniskt täcke och bara finns till. Det är en fruktansvärt behaglig känsla att må helt och hållet bra i all sin enkelhet. För att sedan gör eftermiddagen en smula bättre åkte jag buss med den sköna reggaetjejen idag igen och det visade sig att hon bodde i min trappuppgång.