2009

Precis som i slutet av varje december har jag börjat känna mig smått nostalgisk och sitter och tittar tillbaka på bilder från året som varit. Med andra ord är det dags för den obligatoriska tillbaka blicken på året som gått. Har försökt begränsa mig till ett par bilder från varje månad men det var sannerligen svårt. Så här har vi mitt år 2009:

 

Januari:

År 2008 avslutades med festligheter i Kålltorp och det var även den kvällen jag stiftade närmare bekantskap med den unge herr Bias, vi började att ses så sakta efter det och resten av storyn tror jag att de flesta redan känner till.

Januari bjöd på många kallar timmar ute på gården till Tuves kommunala förskola samt festligheter i form av fest med tema frankrike och besök på Röda sten.

 

Frankrike kom till kollektivet i Kålltorp.

Partyglasögonen

 

Februari:

Jag och Bias blev tillsammans och jag åkte till London med Susanne och Johanna. London bjöd på många skoköp, dansgolv fyllda av guldkonfetti och promenader längs Portobello road.

 

Johanna och Susanne

 

 

Guldkonfetti över Kokos dansgolv.

 

Mars:

I Mars hände det inte så mycket, jag vikarierade på förskola, försökte börja rida igen men hästen jag red var smått galen så jag la ner det hela. Annars så tog jag och Bias promenader när solen visade sig samt testade våra kulinariska kunskaper i köket i form av smörgåstårta och hemmagjord pizza.

 

 

Bias specialpizza, kebabpizza utan kebab med pommes istället.

 

 

April:

I april var det dags att resa igen först bar det av till Amsterdam i en vecka och sedan vidare med tåg till Wien.

Amsterdam

 

Wien

Maj:

I slutet av april öppnade Liseberg för säsongen och jag gick in på min tredje sommarsäsong i parken.  Förutom att jobba hann jag även med att umgås med mina vänner och klubba en hel del. I slutet av maj kom dessutom ett oväntat högtryck in och jag passade på att smita med Bias till Ulricehamn för att sola och bada.

 

Jag på jobbet ( det är bara en dag på säsongen vi måste ha kaninöron på oss, den lila pikétröjan måste man dock bära jämt)

Kaffepaus med Rebecca

På underjorden om jag inte minns fel.

 

 

Juni:

Juni var en månad som kantades av fester, Midsommar nere i Åsa i Rebeccas mammas hus. Mat, kubbspel, massa vin och en rafflande omgång av spelat Alias avverkades. Förutom midsommar var det besök på Neff och utomhus klubb vid Röda sten som gällde. Juni var även den månaden då jag och Bias var kollektivt rödhåriga. Jag menade på att rött hår var min grej och han menade på att jag inte kunde ha patent på att vara rödhårig.

 

Lite rödare = lite roligare

Jag och Martin nere vid röda sten.



 

Juli:

Julimånad brukar vanligtvis vara festivalmånad och så även detta år. Jag och Angelica packade väskorna och begav oss mot Arvilafestivalen för att titta på Röyksopp, Depeche mode, Frida Hyvönen, Bob Hund, Thåström, Fever ray mfl. Efter Arvika var jag hemma och jobbade ett par dagar innan det var dags att ta bussen till Oslo för att besöka Bias som var och sommarjobbade hos Norrmännen. Passade även på att fira min 21 års dag i Norge.

 

Oslo

Vi lånade små blå cycklar och gav oss ut på tur.

Oslos opera.

 

Augusti:

Way out west intog Göteborg och som vanligt var jag inte sen att hänga på. Genom den fina kontakten i form av Arnar, Rebeccas pojkvän och numera sambo kunde vi husera på Linnégatans bästa balkong mellan spelningarna. Såg Rökysopp igen, Band of horses, Patrick Wolf, Olle Ljungström, Lily Allen mfl.

 

I slutet av augusti tog jag och Bias en snabb visit till Budapest. Budapest bjöd på värmeböja och bad i varma källor, en ganska intressant kombination.  Vi hann även med att åka turistbåt på Donau, äta gulasch och kika på utsikten på toppen av berget Pest.

 

Det officiella WOW tecknet.

 

Massa folk på Band of horses

Pannkakor på g.

Stadshuset i Budapest

 

 

 

September:

En ganska lugn månad. Jobbade helger på Liseberg och vardagar på förskola. Var på Universeum med Emmy, drack cava hemma hos Emilia, åt bullar med Marléne och så blev jag svarthårig igen.

Emmy och Christer fuglesang på Universeum.

Emilia

Marléne

 

Oktober:

 

Sommarsäsongen på Liseberg tog slut och avslutades som vanligt med mat och festligheter i Lisebergshallen. Efter att ha vilat ett dygn efter festligheterna var det bara till att dra igång och börja inventera ner hela Lisebergs shoppingavdelning och sedan packa upp julgrejerna. I oktober hade jag även lyxen att vara lite ledig på helgerna. Då åkte jag bland annat nere mot Halland för att hälsa på min gamla häst Saturn (för er som har orkat läsa enda hit, ja han heter samma sak som popklubben). Halloweenfest och ostprovning hann jag också med under Oktober månad.

 

Goa grejer / Maxximums, bättre kollegor får man leta efter.

 

Saturn

Halloween

 

Ost och vin hemma hos mig.


November:

Jul på Liseberg slog upp portarna för säsongen och jag tillbringade större delen av min tid i Änglaboden. När jag inte var där så var jag i Ulricehamn på fars dag firande och julbak.

 

 

 

 

 

December:

Jag sålde änglar i massor på Liseberg och var även där på fritiden och njöt av julstämningen.  Julen firades med hela släkten i Torslanda och på juldagen begav jag mig mot Ulricehamn för att fortsätta julfirandet där tillsammans med Bias och hans familj.

Ja mina vänner det var väl i stort sett det. Ett riktigt bra år har det varit när jag ser tillbaka på det. Nu väntar jag med spänning på det nya decenniet och vad det har att erbjuda. Vi hörs!

 

 

Jag och Mamma på julafton

 

 

 


IBLAND


Ibland eller rättare sagt ganska så ofta så är det grått och blött i Göteborg. Ibland kommer det även snö men då temperaturen inte brukar klara av att hålla sig på minussidan i längre än 24 timmar så brukar det mest vara slask. Då ser det ut ungefär såhär:


När vädert är som det är finns det ett par saker som gör tillvaron lite roligare, te.x de här:


Våffelfrukost



En sömnig Bias som dricker kaffe.


En turkos gran.


Och rosa julpynt


DANSUPPVISNING

Förra veckan var det dags för terminens dansuppvisning. Vanligtvis brukar den hållas inomhus men då aulan vi brukar besitta i mitten av december höll på att renoveras blev det till att ha dansuppvisning utomhus i Flunsåsparken. Så det ar bara till att tänka ut en juloutfit som var hyfsat varm och ställa sig på scen.

 

Ungefär såhär såg det ut:

 

Jag och Emilia laddade.

 

Viktoria och Therese.

 

Uppenbarligen är det inte helt att att fota utomhus, i mörker och på avstånd därför är kvaliten på bilderna inte helt hundra men det får vi leva med.

Små söta barn i änglavingar som dansade till Alexander Rybaks Fairytale.

 

Så var det dags. Terminens koreografi satt si sådär och halva gruppen var hemma i svininfluensa.

 

 

 

 

 


JUL PÅ LISEBERG

Förra veckan tyckte jag att det var dags att höja julstämningen ytterligare ett snäpp, det blev dags för en av mina favorit sysselsättningar i Decembermånad, Jul på Liseberg.  Sagt och gjort jag drog med mig Bias för att titta på Tomtarnas värld, åka sagoslottet, Lisebergstornet, dricka varm choklad och äta våfflor. Förvisso befinner jag mig i julparken fem dagar i veckan man då går man mest mellan Änglaboden och matsalen, på lördagar vill man knappt ens göra det på grund av alla glada norrmän och danskar som trängs i vår butik och framför renarna. Men en tisdagskväll var det lugnt och stilla i parken och precis lagom mycket folk för min smak.

 

Här kommer lite bilder från besöket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


SAKER SOM GÅR ATT HÄNGA



Rosetter


Skor


Får


ALWAYS ON MY MIND X2

En av mina absoluta favoritlåtar är Always on my mind i Pet shop boys discoversion. Det är något med den låten som gör att man vill börja sjunga i falsett och dansa. Det finns få saker som gör mig så glad som när de börjar spela Always on my mind på ett fyllt dansgolv. När jag tänker efter är få saker som gör mig så glad som Always on my mind.

 

Så för ett tag sen började jag lyssna på en annan låt med titeln Always on my mind där det Joel Alme som sjunger och numera är helt såld på två Always on my mind. Joel Almes version har inte många likheter med Pet shop boys förutom att han sjunger ”Your were always on my mind” i refrängen annars är låten en mer stillsam historia där herr Almes förträffliga röst ger en gåshud på armarna.

 

Här kan man lyssna på båda låtarna:


Joel Alme - Always on my mind

 

 


Pet shop boys - Always on my mind

GRÖNÖGA OCH BLÅÖGA



När jag förde över bilder från kamera till datorn för ett tag sen hittade jag den här bilden och några till där jag och Angelica försökt få med oss båda på bild under ett besök på Svanen. Att få oss båda på samma bild var tydligen inte helt enkelt men jag gillar den här bilden trots dess brister.

A SUNDAY SMILE

Idag visar sig solen i Göteborg för första gången på kanske två veckor. När över halva november månad gått hade solen gett oss ynka tre soltimmar så det är inte konstigt att man blir helt till sig över att se andra nyanser än grått.

 

Då passar det fint att lyssna på det här, givetvis hade det passat bättre om det var söndag idag, nu är det tyvärr tisdag men låten är lika fin för det.