SOLNEDGÅNG







Igår eftermiddag var det fantastiskt ljus när solen gick ner över hustaken i majorna. Jag står som klistrad vid fönstret och bara njöt av att se någon annan färg än grå.

TANTMAGNET

Idag hände det igen, random tant började prata med mig på gatan. Har upptäckt ett mönster i min tillvaro under de senaste månaderna, ungefär varannan vecka är det någon tant som börjar att prata med mig. För ca två veckor sedan var det en tant på avenyn som inledde en konversation med mig när jag väntade på spårvagnen, vi hann prata om den sällsynta getsorten som finns att beskåda på Jul på Liseberg samt om hur man bakar de godaste lussekatterna, man måste givetvis addera kessella i degen! Lite före dess att denna händelse inträffade bad en tant mig att ta ut pengar till henne i en bankomat, hon såg dåligt och kunde inte slå koden själv så jag fick vänta med henne tills det var helt tomt vid bankomaten för att sedan ta ut pengar till henne. Och idag hände det igen, skulle köpa mig en välförtjänt latte på Java då en tant tar tag i min arm och vill veta vart 1ans spårvagn går. Jag förklarar vart den går vart på hon börjar samtala om den hemska trafiken i innerstan och hur svårt det är att ta sig över gatan, eftersom jag är en god medmänniska leder jag tanten över alla övergångställen och spårvagnspår tills dess att hon står tryggt och väntar på att hennes spårvagn ska anlända. Jag har nu börjat fundera kring om jag är någon form av tantmagnet? Ser jag beskedlig ut så att de vågar fråga om jag kan leda dem över gatan? Ser jag ut som att jag kan baka lussekatter? Vad är grejen?



GRÖNSAKSSOPPA



Jag har kommit på lösningen för alla oss som är panka och hungriga eller som är hunriga men inte vill spendera cash på dyr mat, lösningen heter grönsakssoppa. Rätten i fråga har en mängd fördelar så som att den är billig, den är enkel att laga och den är god. Man kan exempelvis tillaga den såhär:

Potatis
Morötter
Kålrot
En gul lök
Buljongtärningar

Föredrar man andra grönsaker så som ärtor, brocolli eller liknande kan man givetvis addera dessa och ogillar man någon av ovanstående grönsaker kan man givetvis plocka bort dessa.

Tillagning:
Med fördel så skalar man rotfrukterna innan man kokar dem, Sedan skivar man dem eller tärnar dem i bitar vars storlek som faller än i smaken sedan är det bara att köra ner alla grönsaker i en kastrull hälla vatten över dem och sedan låta det koka upp för att slutligen tillsätta buljongtärningarna, jag brukar köra på motto ju fler buljongtärningar desto mer smak, desto bättre men man kan även följa anvisningarna på förpackningen. Låt det hela koka en stund ca 20 min, provsmaka så att alla grönsakerna är färdig kokta sedan är det bara att börja äta. Tänk dock på att man kan behöva en del soppa för att bli riktigt mätt, kan vara bra att äta bröd till för att hålla sig mätt längre. Soppan klarar sig ett oar dagar i kylskåpet efter tillagning den brukar till och med bli godare efter att ha "göttat" till sig ett tag annars kan man ju även frysa in den.

En måltid som helt följer min principer billigt, enkelt och gott och som ger mer pengar över till exempelvis Svanen besök eller klänningar.

TOMTAR OCH HJÄLTAR

I helgen återgick jag till att börja tillbringa mina helger på Liseberg igen. Massor av tomtar har sålts och än fler tomtar har packats upp ur sina kartonger. Lite snyftigt att det är slut med lediga helger nu nästa lediga helg blir julhelgen. Jag intalar mig att Göteborgs uteliv dör i December på grund av julstress och inhandlande av julklappar istället för öl men det kan förvisso vara ett önsketänkande. Med anledning av mitt helgarbete sätter jag nu min tillit till torsdagasnätterna och att Svanen skall skänka mig god musik och trånga dansgolv. Av någon anledning har det fallit sig så att jag näst intill alltid börjar sent på fredagar så känner du någon fågelpepp, säg till!

 Idag har jag besök min favorit frissör alla kategorier, Roger. Vad vore mitt hår utan den mannen? Insåg att jag inte hade klippt mig på över sex månader vilket förklarade varför det var så svårt att få upp volym i håret och varför min hårspray ideligen tog slut. Bilder på spektaklet kommer snart.

 Igår upptäckte jag något spännande på youtube nämligen att Magnetic fields har gjort en cover på David Bowies Heros. Jag kan dock inte bestämma mig för om jag tycker att Steven Merrit gör den på ett lysande vis och att han mörka stämma ger nytt liv åt låten eller om det är så att Stevens version är något lam och tråkig. Kanske är det så att egentligen bara är min förtjusningen över Merrits röst som gör att jag tycker att den är bra. Vad som är roligt är att man hör det klassiska brusande Magnetic fields soundet i bakgrunden hela tiden. Lyssna själva och döm. http://www.youtube.com/watch?v=PQIBTDwNapw

Här kommer lite bilder från Jul på Liseberg.


Här ska jag tillbringa mycket tid i December.


Vi ser galet käcka ut i våra arbetskläder.


Det finns en tomte för alla!


Om det inte kommer någon snö före jul kan man komma och titta på låtsas snö gjord av återvunnet papper.


MAT FÖR LATA



Koka pasta, häll på ca 1 dl milda mat extra samt önskat mängd pesto, grön eller röd.
Stek halloumiost tills den blir gyllenbrun. That´s it!
Mycket vegetariskt och mycket gott.

SILENCE IS WILD



Frida Hyvönen – Silence is wild.

 

Förlåt mig Frida för att jag har varit skeptisk mot dig, min bild av din musik var att den var lite för enkel lite för enformig och tråkig för min smak, att du var en singer songwriter i mängden som klinkade fram tröstlösa melodier vid ditt piano men ack vad fel jag hade! Efter att ha läst en lovordande recension av ditt nya album i DN gav jag efter och bestämde mig för att ge ditt nya album en chans och det är jag glad att jag gjorde! För vad mötte mig om inte en underbar röst, klockrena texter om allt från tvåsamhetens problematik till din kärlek till hästar.

 

Jag vet att jag må vara något efter med min hype av Silence is wild men albumet förtjänar all uppmärksamhet det kan få för det var ett tag sedan Svensk pop var så här bra. Söndagsångesten lägger sig när man hör Fridas sagolika röst tillsammans med körer, piano och poppiga slingor. Jag vill särskilt rekommendera en närmare lysning av spåren Dirty dancing som ger referenser till filmen Dirty dancing samtidigt som den berättar en kärlekshistoria från Fridas ungdom samt av London där Frida sjunger om sin hatkärlek till London. Sedan bör man givetvis inte glömma borta att nämna singeln från albummet Enemy whitin för även om P3 har spelat sönder den så är det fortfarande en oerhört vacker och pampig låt som är värd att lyssna på om och om igen vilket jag tänker fortsätta att göra hela hösten!


HÖSTLIGHETER








TID FÖR TE


Förra veckan hittade jag dessa fina koppar på Lagerhouse kom på att de skulle utgöra en fin kombination med tekannan som min mormor fick när hon gifte sig och som jag har ärvt.


Så ser kopparna ut innuti.


Te och äpplekaka.

FESTLIGHETER

Hanna skulle fylla 20 år och så även Emilia vilket resulterade i en tre dagars fest med jordgubbstårta och 60 tals musik. Här följer lite bilder från helgens tillställningar.

Torsdag:


Mina pinglor och jag var på Svanen


Emilia och jag

Fredag:


Tårt och kakalas i Kålltorps finaste kollektiv.




Tema sötsaker och rosa


Snart 20 år med jordgubbsmousetårtan.


Joakim hade köpt med sig raketer att pimpa tårtan med.



Sedan hamnade vi på Tillbaks till ruta ett, billig öl och bra musik.



Under lördagen tog jag inga bilder men då blev det ett besök i Tynnereds kollektivet samt en öl på Kings head och slutligen On our honey moon. Nu ska jag ta igen mig efter helgens aktiviteter och se på Bonde söker fru.