NOSTALGITRIPP

Igår sysselsatte jag mig med projekt fotocollage där jag valde ut ett antal bilder jag tagit när jag varit på resande fot. Efter många om och men valde jag ut följande bilder som blev till ett collage ovanför min säng.




Moskva


Moskva


Mogoliet, Ulan Bator


Kina


Thailand


Malysia, Kuala Lumpur


London


Amsterdam


Wien


Budapest



THE RAVEONETTES VS THE KILLS



The Raveonettes




The Kills

Min musiksmak tycks stå helt stilla för tillfället, jag lyssnar enbart på band jag redan lyssnat på i si sådär fyra, fem års tid. Fördelen med att inte ta till sig nya band är att det är så himla fint att återupptäcka sina favoriter. Ett annat återkommande problem i mitt musiklyssnade är att jag föredrar band som påminner om varandra. Någonstans där började jag spekulera i vilken duo av The Ravonettes och The Kills som är coolast. Båda banden innehåller en snygg tjej, blond repspektiva mörk som kan konsten att se sådär blasé och coolt ut i vad hon än tar för sig. Båda banden innehåller också en manlig part som ser ut som en ung Robert Smith med lite snyggare kläder. The Ravonettes får klara coolhets poäng på att de kommer från Danmark. Jag menar hur många seriösa band har Danmark?  The Kills vinner å andra sidan poäng på att Allison sjöng duett med Brian Molko i låten Meds vilket fick oss alla att rysa lite av välbehag.

 

Givetvis måste de båda banden kontra med att kunna göra snygga musikvideos. Jag kan inte bestämma mig för om jag föredrar The Raveonettes snygga video där bandmedlemmarna försöker att ha ihjäl varandra på olika sätt, eller The Kills svartvita och tämligen sexiga historia där rosa målarfärg läcker ut och ett färgkrig inledes samtidigt som bandmedlemmar ser ut som att de ska börja grovhångla framför mikrofonen vilken sekund som helst.

 

Så hjälp mig, vilka är coolast?



The Kills- Good ones




The Raveonettes - Great love sound

MÅNDAGS AKTIVITETER

Idag har varit en tämligen lång dag inledde dagen med att vikariera som bambatant. Detta är inte fullt så hemskt som det låter, man skär lite grönsaker, får hänga i fikarummet med fyra medelålders kvinnor som pratar grov Göteborgsdialekt och svär i varannan mening sedan kör man diskmaskinen och sen får man gå hem. På eftermiddagen mötte jag upp Emmy för en dejt i Universeums regnskog. Vi tittade på Hajen Herman, söta maneter och testade att rida en mekanisk häst. Efter Universeums alla intryck fortsatte vi hem till Emilia där vi drack rosévin och tog fascinerat in alla intryck från Svenska Hollywood fruar.

 

Emmy och isbjörnen.

Hajen Herman simmade så snabbt att man knappt hann med att fota honom.

Fina maneter.

Emmy och Christer Fuglesang

Astronaut Emmy

Astronaut Emily

 

Emmy och den mekaniska hästen.

Bubbel.

Hemma hos Emilia

 

Emilia


MAKE ME SMILE

Idag har var varit och hälsat på Marléne och Hilda vi gick på promenad och tryckte i oss bullar. Sen lagade Marléne tomat och linsoppa som var himlans god. Dagen avslutades därefter med ett avsnitt av "Sveriges fulaste hem" innan jag åter satte mig på 11an spårvagan för att nästan åka från ändhållplats till ändhållplats hem till mig.


Ufot eller Bergsjöns vattentorn.

Utsikt


Världens bästa hund Hilda.


Mums.


Bulle


Och kaffe








SHOES

Ibland samtalar jag med mina nya skor och ber dem att bli vänner med mina fötter.


JUST ANOTHER SUMMER

Känns som att sensommarens sista högtryck är här just nu, så då är det till att passa på och ge sig ut på promenad. Tycker att det är himla fint att rosorna blommar samtidigt som rönnbären blir rödare och rödare.


KVARTERET SKATAN

För tillfället har jag snöat in på den svenska humorserien Kvarteret skatan, jag sitter numera hemma och skrattar högt för mig själv åt inprincip alla sketcherna. Det är något med hur de lyckas driva med den totala Svenskheten och vardagstristessen som tilltalar mitt sinne för humor till fullo. Sketcherna ligger ofta precis på gränsen för vad jag själv finner som okej att driva med men kanske är det också därför det blir så fruktansvärt roligt. Här kommer några av mina favoritklipp från Kvarteret skatan:

 

 


Anställningsintervjun som drar upp den eviga fighten mellan synthare och hårdrockare.


Sällskapspel plockar som bekant fram det bästa i oss.



80tals fest och försäljning av den fantastiska mjölkhållaren.

VERKLIGHESRELATERADE LEKAR

För tillfället gör jag en comeback i min karriär som vikarierande barnskötare detta på grund av att den stora nöjejparken numera bara behagar att ha öppet på helgerna och att jag behöver lite jobb än 17 timmar i veckan för att gå runt. Hur som helst, igår jobbade jag åter igen på mitt eget gamla dagis där mina gamla fröknar fortfarande sliter för att uppfostra kidsen till goda medborgare. Barnen lekte glatt i dockvrån då jag hör följande dialog:

Barn 1: "Nu ska vi ta bilen och åka till Burger King"
Barn 2: "Nej bilen har ju brunnit upp!"

BUDAPEST

Förra veckan tog jag och Bias en liten tripp till Budapest. Efter att vi fått låna min mammas kollegas lägenhet samt hittat flygbiljetter fram och tillbaka för 400 kr kom vi fram till att det nästan var som en investering att åka till Budapest. Här kommer lite utvalda bilder från vistelsen, om man finner intresse för att se ännu fler bilder kan man klicka här.




Vi åkte sightseeingbåt på Donau och tittade på Budapests alla broar och och fina byggnader sett från flodens håll.


Man fick även goda drinkar på sightseenturen.


Budapest parlament




Då det var över 30 grader varmt blev det till att besöka Szechenybadet dock var två av deras tre bassänger över 35 grader varma.


Vajadhunyadslottet min nya favoritbyggnad byggdes 1889 och är en samling av olika arkitekturstilar så som romersk stil, gotisk stil, renässans och barock. Jag blev smått kär i Vajadhuyaslottet och hade säkert kunna spendera en hel dag där med att bara titta på alla vackra detaljer på slottet. Kändes verkligen sagolikt att vandra runt där!








Vajadhunyadslottet by night

Gellérmomentet som vi passaerade när vi vandrade upp till en utkiksplats


Fin fin utsikt.


Fin utsikt och fin Bias.


Tog ett glas vin vid utkiksplatsen, inte helt fel efter en långa vandringen dit!


Sedan blev det mörkt och vi vandrade ner igen.


Vi promenerade över Elisabethbron.



Besökte ännu ett bad detta var större och hade sju bassänger, vågmaskin och massa andra skojiga saker.


Sista kvällen åt vi en en himla god gulasch