BYE,BYE 2006

Jag kommer säkert att komma upp med fler listor och summerande texter över året eftersom jag är ganska så nostalgisk av mig men tills vidare blir det här listen med kluriga frågor. Sammanfattningsvis kan jag bara säga att 2006 har varit ett väldigt bra år!  


2006


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Det borde vara en hel massa tycker man men just nu kommer jag inte på något alls.

Höll du några av dina nyårslöften?
hahaha ja visst jag håller alltid mina nyårslöften! Vilka löften var tänker jag nog inte avslöja de som ve, de vet.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Min barndomsvän Jenny som är lika gammal som jag (!) fick en son.

 Dog någon som stod dig nära?
Nej men mormor blev väldigt sjuk

 Vilka länder besökte du?
Tjeckien. Danmark ja det var väl det hela.

Är det något du saknar år 2006 som du vill ha år 2007?
2006 har faktiskt varit ett väldigt bra år enligt mig kommer inte på något speciellt jag vill ha.

Vilket datum från år 2006 kommer du alltid att minnas?
När jag och Olle hade rödvinspicknick den 12 Oktober.

Vad var din största framgång 2006?
Att året flöt på så bra, fick något bättre betyg än jag väntat mig och det är ju alltid trevlig. Att jag inte var så rastlös som jag väntat mig att jag skulle vara,

Största misstaget?
Hm, jag har varit mer eftertänksam i år så jag har inte gjort några större misstag inget jag verkligen ångrar i alla fall.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ett par halsflusser har jag allt åkt på.

Bästa köpet?
Min grönvita klänning med blommor på från Top Shop.Festivalbiljetter

Vad spenderade du mest pengar på?
Klänningar, kläder, sprit, festivaler, skivor, kaffe.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Oj en hel massa saker. Hade en väldigt rolig helg med Fredrik i Stockholm i början av året. Knasiga utekvällar på Hemliga klubben där man vaknade upp på fel sida stan. Pragresan var lovley!Alla festivaler. Sista kvällen på Hultsfred var en höjdare likaså sista kvällen på Roskilde där jag och Sofia var party som få och en hel del kläder åkte av, sista kvällen på Arvika var inte illa den heller.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2006?
I thought you were my boyfriend med Magnetic Fields Första gången jag horde den var vid ett tillfälle då den passade in perfekt sen dess har jag varit besatt.Meds med Placebo bara för att den är så jävla bra helt enkelt och för att jag fick se Placebo live i år. Will you smile agin? Med And you will know us by the trail of death, för att den har allt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare tror jag, eller mer stabil iaf.

Vad önskar du att du gjort mer?
Jag tycker att jag hunnit med att göra allt jag ville göra.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Planerat mindre, oroat mig mindre.

Hur tillbringade du julen?
Hemma hos oss. Jag, mamma, pappa, Helena och Simone. På annandagen åker vi hem till min moster och kusinerna på kalkonmiddag.

Blev du kär i år?
Oh ja! Det var många små förälskelser i mitt huvud en del var säkert inbillning men det är trevligt att ha någon att tänka på. Allt slutade ju dock med att jag hittade en underbar Olle och blev jättekär.

Hur många one night stands?
Ehm… Beror på vad man räknar som ett one night stand vissa började som one night stand och sedan blev det något annat men tre fyra stycken kan man väl säga.

Favoritprogram på TV?
Jag laddar ju hem tv serier men om man kan räkna det så L word helt klart!

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nej, jag är dålig på att bråka så jag blir sällan ovän med folk och även om jag tycker illa om vissa så vill jag inte säga att jag hatar någon ( gud vad jag låter präktig men ok det finns kanske någon i min klass med illasittande kläder och garn i håret jag har mycket svårt för)

 Bästa boken du läste i år?
Har haft svårt att hitta bra böcker i år men The Beach av Alex Garland var riktigt bra.

Största musikaliska upptäckten?
Oj…Neutral milk hotellModest mouseThe FaintYeah yeah yeahs

Vad gjorde du på din födelsedag 2006?
Var på arvikafestivalen. Blev bjuden på sprit såg suburban kids with bibical names, Alice in videoland och massa andra band.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Lite mindre skola och lite mer fritid.

Hur skulle du beskriva din stil år 2006?
Jag ser ju alltid pop ut vad jag än gör så ja pop. Rutig skjorta och kofta har jag haft en del för att inte tala om mina klänningar men de har jag bara på helgen i stort sätt.  

Vad fick dig att må bra?
Mina vänner och alla roliga utekvällar.

Vilken kändis var du mest sugen på?
Finns bara ett svar på den frågan: Brian Molko.

Vilken politisk debatt engagerade dig mest?
Hela valrörelsen gjorde mig väldigt engagerad.

 Vem saknade du?
Saturn när han hade flyttat.

De bästa nya människorna du träffade?
Shit…Blev närmare kompis med Sofia och det har varit jätteroligt. IdaLisa FredrikOch många fler

Citera en sångtext som summerar ditt år

Klart svåraste frågan men kanske If you don´t cry av Magnetic Fields men det är nog mest för att jag tycker att den är så satans bra.


Softly the crystals falling on 17th Street do their dance and die and are gone
Millions of crystal balls roll around your feet and nothing gets done
An hour goes by She doesn't
If you don't cry it isn't love If you don't cry then you just don't feel it deep enough
Dying all day in thousands of little ways
Dancing alone and drinking a lot
Closing the clubs and haunting the cabarets looking for what
Another five years off your life...
 A year goes by She doesn't...

FÖRFEST INFÖR JULEN

FÖRFEST INFÖR JULEN
Delar av kvällens sällskap. Sofia, Korre, Lena och Anna.


Gårdagen ägnades åt att fira att det faktiskt är jullov och den här gången är det sista gången. Eller sista gången vi har ett riktigt jullov på ett bra tag, mina visioner är att jag ska läsa på universitetet någon gång i framtiden och då får man åter igen belönas med både jullov och sommarlov.


 

Kvällen firades med förfest det ytterst suspekta och läskiga stället Orienten, jag är inte allt för pepp på återbesök där efter deras hysteriska musik och latiobrats. Resten av kvällen tillbringades på Saturn som led av fenomenet att det var lite för lite folk där. Jag gillar Saturn men då ska det vaar folk, fullsatt på dansgolvet och alla mina favoritlåtar på playlisten precis som det var under deras The strokes kväll jag propagerar för fler kvällar i den andan på Saturn. Hur som helst, trots det stundtals glesa dansgolvet så är det ju bara en gång om året man firar att man har fått jullov vilket drev mig till att dansa vidare. Jag fick även återse den berömda Ankan. En natt i juni vaknade jag upp i mitt tält på Hultsfredsfestivalen och i mitt tält befann sig nu tre personer istället för två samt någon form av trädgårdsprydnad i form av en anka och nu kvällen till ära var åter igen Ankan tillbaka i mitt synfält. Vid ett närmare samtal med Ankans ägare fick jag även reda på att Ankan har hunnit uppleva både Hultsfredfestivalen, Arvikafestivalen, Göteborgskalaset, en campingtur i Trollhättan och en hel del mer han skickar även vykort till sina forna vårdnadshavare som bor någonstans i Hultsfreds mörka skogar…


anka
Ankan i tomtemössa, han fick en hel del uppmärksamhet på dansgolvet här blir han förförd av Sofia och Lenas heta moves.


Kvällen före Julafton firas med maraton av tv serier samt chips och dipp.  Kvällen före julafton är för övrigt den kväll på året då man får äta precis vad man vill, det är fritt fram att kombinera choklad, skinka, clementiner, chips, kaffe, glögg, knäckebröd eller vad helst som önskas.


ALLY

40629-31

Kanske är det så att man blir mer nostalgisk av sig i jultid eller så är jag enbart i ett stort behov av att få känna av 90 talet igen, hur som helst har jag åter igen snöat in på Ally McBeal. Det må vara mitt tredje återfall men ack serien blir bara bättre och bättre. Dessutom är det en viss skillnad på att se den när man är 12 år och 18 pr plötsligt förstår man alla skämten och numera tycker jag inte alls att Ally är velig i sina förhållanden. Jag fullkomligt avgudar Allys neurotiska sidor och hennes drömmande personlighet. Att serien kommer att spåra ur i sista säsongen i form av att Jon Bon Jovi får en roll som rörmokare behöver jag kanske inte skriva allt för mycket om men just nu sänder tv4+ Ally varje dag kl 18.00 och jag sitter som klistrad. Så om det är fler som vill bättre på sitt tv serie beroende och stilla nostalgin rekommenderar jag en tripp tillbaka till serien som gjorde att take away latte och cappucino kom till Sverige och se nu i början innan det går utför som, sagt.


SUN,SUN,SUN

SUN,SUN,SUN
(Ibland tar jag och Angelica jättetuffa spegelkort. Då jag är lite nostalgisk ikväll laddar jag upp detta från i våras)

Det var fredag, musikbyrån var inte så bra men mitt tal i Svenskan kändes okej. Orup har släppt en ny singel som heter något i stil med ”En indieprinsessa från Vänersborg” som är fruktansvärt dålig, min misstro inför P3 har med andra ord blivit betydligt större.  

Planer inför jullovet tages tacksamt emot!
Vi snackar 2,5 veckor och massa ledig tid, nog för att jag ska plugga till mitt filosofiprov och försöka skriva halva mitt projektarbete så att jag slipper bryta ihop i Februari men ja det kommer trots detta bli en massa tid över! Så well finns det planer räkna in mig! 

FRIDAY IAM IN LOVE

FRIDAY IAM IN LOVE
Boysen gör entré på dansgolvet

Så var det helg igen, dags att fria att den evig skolveckan äntligen har gett oss ett slut detta gör man givetvis bäst i gott sällskap med en dos av alkohol. Flygarens Haga bjöd på billig öl och Pustervik på bra musik. Nackdelen med Pustervik är att de bara har tre toaletter och ingen spegel på någon av dem. Därför knödde (varför finns inte ordet knödde med i Words ordlista, är det något vi enbart säger i Göteborg?) vi in oss sådär fem personer på handikapp toaletten och fick sällskap av en ung man som ville göra oss sällskap då vi uträttade våra behov, vi bad honom vänligt men bestämt att avlägsna sig vilken han senare också gjorde. Kvällen avslutade jag med att hävda att jag inte alls var full för Olle som hävdade att man kunde bli full av att kyssa mig.

 


Söndag som alltid:

Lussekatter

Desperate Housewifes

Skriva skoluppsats

Bada badkar

Dricka Brämhults färskpressade apelsiner.

Begrunda och planera kommande vecka.