AWAY

Nu drar jag på semester i Indien i två veckor. Vi hörs den 9 april igen!

SATURDAY COME SLOW




Sista tentan i idéhistoria är avklarad och det känns som att jag minst borde få ett g på den. Efter tentan var det mest till att äta och vila innan förfesten startade hemma hos mig. Sedan lånade jag ut alla randiga tröjor jag ägde och vi satsade på att komma in gratis på Extra indie på Styrbord som skyltade med fri entré för alla i randigt. Styrbord babord lutade troligtvis mer än någonsin denna kväll och var tämligen välfylld. Lite väl mycket folk för min smak då dansgolvet mer blev till en kamp om att inte få armbågar i magen eller bli trampad på tårna än om att dansa. Men musiken föll mig helt i smaken och humöret var på topp.

Igår var det introduktion på Liseberg och nu är det inte långt kvar tills vi börjar packa upp för att sedan dra igång det som kan bli den bästa säsongen hittills. Men före arbete ska man ha semester och det tar jag nu i ca tre veckors tid. Denna veckan packar jag och träffar vänner, på fredag drar jag, Bias och Olle mot Indien för att möta upp Henrik, Sara och Klara. Jag tänker mig två veckor med  sol ,bad, kokosnötter, fina stränder, hektiska städer, kossor, kanske några tempel, båtturer, snorkling och lite till.

SÖNDAGSPROMENAD






OH MY FRIEND YOU HAVEN'T CHANGE



Melodifestivalförfesten har onekligen blivit ett koncept som har brukats flitigt de senaste veckorna. Jag kommer onekligen att sakna den, utförliga protokoll och arga röster om de varse artister samt hyllningar till Alcazar och Erik Saade. När vi satt samlade i Linné igår rådde det ingen tvekan om förkärleken till Erik Saades Manboy,  låten är så catchy att man får rysningar, jag känner lite vibbar till den förlorade genren italodisco och han kan dessutom dansa. Avslutet på numret i vattenfallet är som grädden på moset Erik Saade du har vunnit våra hjärtan och om ni undrar vad jag nynnar på i veckan så är det inget annat än Manboy.

 

Efter melodifestivalens avslut begav bestämde jag och Bias att vi skulle besöka en kär gammal bekant i form av popklubben Saturn.  På något vis är det lite skönt att gå till Saturn man vet att alla stammisar kommer finnas kvar, Comon pepole kommer att spelas på dansgolvet och ölen är billig och ja så var det även igår. Kameran låg dock kvar hemma men jag tror att vi alla har en uppfattning om hur det kan ha sett ut.



LÖRDAGSBULLAR



I lördags ville Bias baka bullar jag var inte sen med att haka på den idén. Såhär såg de ut före ugnen.


Och efter ugnen.

FRIDAY NIGHT AT THE DRIVE IN BINGO



Ikväll blir det födelsedagsfirande i morgon blir melodifestivalenförfest och sedan dans på jazzhuset.

LITE VÅR





När det inte finns tulpaner utomhus får man ha dem inomus istället.

DAGENS SOUNDTRACK



Just nu lyssnar jag på Noah and the whales låt Five years time mest hela tiden. Den så söt och vårig på något vis och dessutom har den en riktigt fin text.

Oh well I look at you and say
It’s the happiest that I’ve ever been
And I’ll say I no longer feel I have to be James Dean
And she’ll say
Yah well I feel all pretty happy too
And I’m always pretty happy when I’m just kicking back with you


PIZZAFREDAG


Bias fixar pizzadegen.


Min pizza före ugnen


Jag väntar på pizza.


Min pizza efter ugnen. Tomatsås, champinjoner, fetaost, oliver och ost en klar hit.


I VÄNTAN PÅ VÅREN


Visumet till Indien har anlänt och jag är numera vaccinerad mot polio, ska även tvinga i mig två doser med suspekt vaccin mot magsjuka.

För övrigt hittade jag just lite bilder från H&Ms garden collection som släpps längre fram i mars, är mycket sugen på den röda klänningen och de blåa shortsen.



SÖNDAGSSOPPAN


Emmy kom hem till mig för att laga soppa och dricka vin. Det var på tiden att jag fick upp ögonen för matlagning igen efter att jag livnärt mig på fiskpinnar, nudlar och Findus färdigrätter hela veckan.


Mumsig minestronesoppa blev det.


Emmy


Sen avslutade vi kvällen med att titta på Rob Marshalls nya film Nine.