SJÄTTE MAJ


Leo som lyckas med att se lite purken ut trots kex och saft.









BAD ROMANCE




Den 11 maj kl 18.30 i Flunsåsparken kan man beskåde mig och min dansgrupp i dessa spetskreationer då vi framför en koreografi till Lady Gagas Bad romance. Den 29 maj för vi samma koreografi på Lisebergs stora scen kl 12.00. Jag tycker att ni borde kika förbi.


GAINSBOURG - ETT LEGENDARISKT LIV

Förra veckan var jag och Rebecca och såg Gainsbourg ett legendariskt liv och den var precis lika bra som jag hade hoppats på. I januari var första gången jag såg trailern för Gainsbourg - ett legendariskt liv och så fort jag sett trailern började väntan och nedräkningen till filmens premiär. I filmen får vi följa det som troligtvis är fransmännens mest legendariska musiker, Serge Gainsbourg. När filmen tar sin början är Serge eller Lucien som var hans riktiga namn bara en pojke i åtta års åldern men trots sin unga ålder konverserar han med vuxna som att han vore  deras jämlike samt intresserar sig för kvinnor och kärlek. Mellan hans barndom och vuxna liv växer det fram ett alterego hos Serge som i filmen gestaltas av en man som är lik Serge men med lång näsa, långa fingrar och gigantiska öron. Serge alter ego för alltid en dialog med Serge och övertalar honom att göra de varse olika saker. Han försöker under filmens gång att göra sig av med sitt alter ego men figuren kommer ständigt tillbaka och knackar på dörren med sina långa fingrar. Serge alla kärlekshistorier tar givetvis stor plats i filmen, stundtals blir det kanske lite väl mycket bara bröst och avklätt men det sker alltid på ett smakfullt vis och å andra sidan så är det nog få som inte uppskattar att se en kopia av Brigitte Bardot dansa runt i ett lakan på en flygel. Efter sin korta kärleksaffär med Brigitte möter Serge Jane Birkin som även hon gestaltas med klara likheter till originalet. Serge och Janes komplicerade kärlekshistoria tar sedan sin början och efter den delen tar vid i filmen är det svårt att hålla tillbaka tårarna för det är så vackert filmat, manuset är perfekt, franskan flödar och musiken är underbar. Gainsbourg ett legendariskt liv är helt enkelt ett två timmars myller av allt jag tycker om i form av  raka luggar, klänningar, musik, atmosfär m.m. Så jag kan bara tacka och ta emot för att Eric Elmosnino gjort en sådan fantastik film.

Dessvärre är det svårt att hitta en trailer över filmen som gör sig rättvis och finns med undertext så här kommer två små smakprov istället.