IDÉHISTORIA

Just nu ägnar jag mig mest åt att läsa, läsa och läsa. Förra veckan började jag plugga Idéhistoriens huvudlinjer 1 som kursen så fint heter. Då får man sitta och läsa källtexter från 400 talets Antiken och prata massa om Platon. Platon var för övrigt en oerhört komplex kille. Å ena sidan vill han ha tre olika samhällskikt där filosoferna ska styra och se till att avla fram nya smarta filosofer genom parningsfester där de snyggaste och smartaste ska få till det med varandra. Om det sedan råkade födas missbildade och korkade barn kunde man smussla ner dem till det tredje samhällsskiktet där den vanliga pöbeln huserade. Å andra sidan var han den enda av de gamla grekerna som kunde tänka sig att kvinnorna skulle få vara med i samhällslivet och ansåg att kvinnor och män borde ha samma förutsättningar och ägna sig åt samma uppgifter i samhället.

 


FÖDELSEDAGAR

Vecka tre var lite utav födelsedagsveckan. Emmy inledde på torsdagen med att fylla 21, Rebecca fyllde 22 på lördagen och Bias fyllde 23 på söndagen. Med andra ord har det varit tårta och god mat mesta hela veckan.

 

 

 

Emmy fick den snyggaste tårtan i present av sina arbetskamrater.

Äta shotglas, mums!

 

På lördagen firades Bias på dagen och på kvällen begav jag mig hem till Rebecca på födelsedagsförfest och slutligen hamnade vi på styrbord babord. Glömde dessvärre kameran hemma men Emilia fotade.

 

Jag fixade däremot chokladkaka till Bias den såg ut såhär:

 


SKOR OCH SÅNT




Nu när det är snö och djävulskap ute så att man inte kan bära sina favoritpjux utomhus är det fint att man kan ha dem på väggen och titta på dem istället.

2009 / 2010

Såhär såg min nyårsafton ut:


Inledde nyårsfirandet med lax oxh räkpasta hemma hos mig.


Sen försökte jag och Bias ta presentabla nyårbilder det gick sådär.




Men till sist så.

Sen begav vi oss mot Linnékollektivet där Göteborgs minsta julgran bodde.


Sen blev det massa god mat.



Och otroligt god brownie, tryffeltårta.


peppen för det nyta deceniet inleddes.


Phillipe drack Drowning santas efter att Emilia hypat dem. Drinken innehåller, vodka, julmust och skumtomtar.






Tolvslaget närmade sig och skumpan åkte fram.




Emilia fotade när jag och Bias inledde 2010 med en puss.


Balkongen var fullsatt på tolvslaget.


Rebecca och Arnar nyårspussades.


Sen gick vi till Luxurys nyårsfest på Rio rio uppenbarligen var jag för upptagen med att dansa för att hinna fota då detta är den enda bilden som återfanns i min kamera efter tolvslaget.