SMÖRGÅSTÅRTAN

Igår var det projekt smörgåstårta som gällde. Jag och Bias kom för en liten tid sedan fram till att vi hade ett ostillat behov efter att få äta smörgåstårta. Detta ledde till att vi införskaffade ingredienser och satte igång skapandet av den tämligen medelålders men ack så goda rätten.

 

 

Vi körde på den lätta metoden vilket innebar att vi skippade det här med att göra egen fyllning till tårtan utan köpte helt enkelt olika typer av skagenröror. Sedan va det bara att skära bort kanterna på form bröd, lägga på röra, lägga på bröd, lägga på röra o.sv tills man uppnått en höjd på tårtan som man känner sig nöjd med. Sedan blandar man majonnäs och lätt cream fraiche som man smetar över tårtan, precis som man lägger grädde på en vanlig tårta. Därefter är det bara att ta fram sin mer estetisk sida och dekorera det hela.

 

 

Vill man gå igång och göra mer seriösa smörgåstårtor kan man titta här, mycket spännande tips på hur man lyckas med sin smörgåstårta.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback