VAL 2010

Idag avspeglar vädret i Göteborg hur en stor del av befolkningen känner sig. Det är mörkt, det är grått och det blåser motvind.

Sverigedemokraterna fick fler röster än vad Vänsterpartiet fick. Det är numera viktigare att se till att stoppa mångkultur än att värna om ett samhälle för alla. När blev mångkultur något dåligt? Sen när blev det något dåligt att omfamna influenser från andra kulturer? Sen när blev det så himla roligt att värna om svenska traditioner? För hur roliga är våra traditioner egentligen? Vi äter sill och ägg och sjunger om små grodor stup i kvarten, vi äter potatis, kött och brunsås och vi dansar kring en gigantisk fallossymbol vid midsommar. Jag tackar gladeligen mångkulturen för ett bredare perspektiv på omvärlden och roligare matvanor. Jag känner inget behov av att sitta uppe i kalla norden och värna om Svenskheten och motarbete allt vad utveckling heter. Att Sverigedemokraterna sedan vill avveckla genusperspektiv i förskola och skola är för mig helt ofattbart. Följande finns att läsa på Sverigedemokarternas hemsida:

En avveckling av det skattefinansierade stödet till genuspedagogik och annan verksamhet där staten med utgångspunkt i verklighetsfrånvända politiska teorier försöker experimentera med, eller ändra, på våra barns och ungdomars beteendemönster och könsidentitet.

Norden och framförallt Sverige är ledande inom genusforskning och vi har kommit så långt att man talar om genusperspektiv i förskolan. En fungerande vetenskap som har lett till ifrågasättande av könsroller och som öppnar upp för att båda könen kan leva ett friare liv utan att tvingas till att bete sig typiskt kvinnligt eller typiskt manligt är uppenbarligen ingenting värt.

I mina ögon står Sverigedemokaterna för ett samhälle där vi alla stöps i samma form. Vi ska leva i ett isolerat samhälle där ytterst få med annan nationalitet släpps in för uppenbarligen är vikten av ett homogent Sverige viktigare än att vi får vara oss själva oavsett etnisk tillhörighet eller kön.


Kommentarer
Postat av: Marita Lindberg

Här var många kloka tankar i texten håller med dig.

2010-09-23 @ 21:41:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback